Cele patru zone ale dezvoltării personale

Cele patru zone ale dezvoltării personale

O foarte frumoasă poveste arabă vorbește despre o ceșcuță superbă de ceai care a fost cândva o mână de lut, trecută prin multe încercări, inclusiv prin foc, pentru a ajunge la perfecțiunea de acum. Omul este la fel ca ceșcuța. Trece prin mai multe faze pentru a ajunge să se exprime plenar, să fie el însuși. Iată care sunt acestea. 

O foarte frumoasă poveste arabă vorbește despre o ceșcuță superbă de ceai care a fost cândva o mână de lut, trecută prin multe încercări, inclusiv prin foc, pentru a ajunge la perfecțiunea de acum. Omul este la fel ca ceșcuța. Trece prin mai multe faze pentru a ajunge să se exprime plenar, să fie el însuși. Iată care sunt acestea. Retail jobs

1. Zona de comfort. Este zona cu care te-ai obișnuit, în care te simți în siguranță. Atenție, asta nu înseamnă că ești într-o situație bună pentru tine. Zona de confort poate fi o boală, o situație conflictuală, o stare de eșec permanent. Ea se referă la faptul că ai devenit atâtde familiară cu o anumită situație încât nu îți oferă surprize și nu te expune la riscuri. Este o zonă în care te simți în control.

2. Zona fricii. Ajungi aici atunci când te hotărăști să ieși din zona de confort. Cum mintea ta percepe necunoscutul ca pe ceva amenințător și încearcă să te protejeze, se instalează frica. Această frică te face să amâni, să tragi de timp, să găsești scuze, să nu ai încredere în tine. Dacă continui spre scopul tău, chiar și cu pași mărunți, fără să te lași păcălită de aceste fantome, ajungi la zona imediat următoare. Iar de aici începi să crești.

3. Zona învățării. Este zona în care înveți să faci față cu succes provocărilor și problemelor, în care dobândești noi abiliăți și care te ajută să îți lărgești zona de confort. Dacă aceasta ar fi un cerc, imaginează-ți zona învățării ca pe un cerc mai mare care pur și simplu îl înghite pe primul.

4. Zona creșterii. Aici este locul în care, în sfârșit, energia ta nu mai este contractată și dominată de frică, iar tu îți descoperi scopul și menirea ta pe Pământ. Este zona în care reușești să transformi în realitate cele mai îndrăznețe vise ale tale, în care devii un model pentru ceilalți fără să faci nci un efort în această privință. Pentru că îți dai voie să îți exprimi întregul potențial, ai o viziun clară asupra vieții tale, asupra pașilor pe care îi de făcut, asupra misiunii tale și îți stabilești obiective noi cu ușurință. Să îți îndeplinești obiectivele devine extrem de confort.

Foto by Lightspring via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri