Setari Cookie-uri

Trei moduri în care spui că îți pasă fără să o… spui

In viața fiecăruia dintre noi există oameni fără de care existența noastră ar fi mai searbădă. Poate că este iubitul sau soțul, mama sau tata, prietena cea mai bună, o colegă de serviciu, o vecină sau instructorul de fitness. 

In viața fiecăruia dintre noi există oameni fără de care existența noastră ar fi mai searbădă. Poate că este iubitul sau soțul, mama sau tata, prietena cea mai bună, o colegă de serviciu, o vecină sau instructorul de fitness.

Chiar dacă în sufletul nostru îi apreciem, uneori ne purtăm ca și cum ni se cuvine și ca și cum acești oameni vor fi în viața noastră pentru totdeauna. Alteori, ne lăsăm prinse în vârtejul vieții și uităm de ei. In anumite situații ne concentrăm asupra unui amănunt sau detaliu care nu ne place și uităm să privim imaginea de ansamblu.

Nimic nu îți garantează însă că acești oameni vor fi acolo pentru totdeauna. Și nu pentru că la un moment dat îți vor întoarce spatele. Viața vă poate duce pe cărări separate la un moment dat. Iar oamenii au tendința să aprecieze ceea ce au abia după ce nu îl mai au.

Citește și:

Dacă nu vrei să te numeri printre aceștia, exprimă-ți aprecierea și iubirea pentru cei care îți fac viața mai frumoasă și mai bună cât de des poți. Nu este nevoie să te dai peste cap sau să aștepți un anumit prilej cum ar fi o zi de naștere. Câteva gesturi mici, într-o zi obișnuită, pot face o mare diferență.

1. Scrie o felicitare de mulțumire. Suntem atât de obșnuiți cu sms-urile și gif-urile încât uităm să scriem de mână sau să trimitem felicitări (mama mea încă face asta de Paște și de Crăciun). Tocmai de aceea, să cumperi o felicitare drăguță și să scrii un mesaj simpatic, de mulțumire, poate fi o surpriză extrem de plăcută.

2. Oferă-ți timpul și ajutorul. Anumiți oameni nu cer ajutorul chiar dacă au nevoie pentru că nu vor să îi împovăreze pe ceilalți cu problemele lor. A observa că cineva are nevoie de o mână de ajutor și a o oferi necondiționat, fără să ți-o ceară, este o dovadă de apreciere.

Citește și:

3. Dă un telefon de verificare. Și nu mă refer la o verificare de tip poltițist ci doar la a întreba persoana respectivă ce mai face. Este un fel de a-i spune că te gândești la ea și că este importantă pentru tine chiar dacă nu v-ați văzut de mult.

Featured foto by S_Photo via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.