Setari Cookie-uri

Fă primul pas. Drumul apare.

Atunci când începi să pășești pe cale, calea se deschide.

Drumul spre fericire începe cu un pas. Doar de atât este nevoie. Pentru că așa cum scrie poetul sufist Rumi, ”Atunci când începi să pășești pe cale, calea se deschide.”

Oamenii se tem de necunsocut și de schimbare când singura constantă din univers este shimbarea iar transformarea este una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le putem trăi. Imaginează-ți, metaforic vorbind, cum este să trăiești o bună parte din viață ca o larvă când tu ești, de fapt, un fluture superb, cu aripi viu colorate care stă închis într-o crisalidă.

Crescuți sub imperiul minții, condiționate de trecut, vrem certitudine, siguranță, garanții. Vrem să știm ceea ce va urma, fiecare cotitură, fiecare serpetină sau curbă, fiecare colțișor pe care urmează să îl străbatem. Vrem să știm că nu vom pierde ceea ce credem că am câștigat deja cu atâta trudă.

Citește și:

Insă frumusețea parcurgerii unui drum este aventura, bucuria de a descoperi, ceea ce este neașteptat. Drumul tău în viață poate fi un astfel de drum. Este drumul pe care au apucat toți acei oameni care au făcut ca civilizația să evolueze, care au inventat și au creat, care i-au inspirat pe alții. Așa cum spune un prieten drag, acest drum poate fi ca un labirint. Uneori poți crede că ai găsit ieșirea însă nu este nepărat așa. Iar până când o gășești, aventura continuă. Depinde de tine cum. Cu disperare și sufletul la gură? Sau cu bucurie, în pace, știind că ieșirea este acolo și te așteaptă.

Drumul tău și doar al tău, nu cel al familiei sau prietenilor tăi, nu cel pe care societatea îți spune să îl urmezi, se scrie cu fiecare pas pe care îl faci. El este cumva trasat înainte de a te naște. Insă ai libertatea să îl parcurgi mai repede sau mai încet, să te abați de la el sau nu. Insă pentru a -l afla, este nevoie să pășești pe el. Doar așa vei afla care sunt următorii pași pe care îi ai de făcut, în ce anume direcție trebuie să te îndrepți atunci când ajungi la o răspântie. Te asigur că nu vei regreta nici o clipă această alegere.

Citește și:

Featured foto by StanislavSukhin via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.