Setari Cookie-uri

Cinci pași pentru a te elibera de mentalitatea de victimă

Da, meriți să ai succes însă este nevoie să pui osul la treabă. Meriți să fii iubită însă este nevoie să oferi iubire la rândul tău. Nimeni nu îți datorează nimic. Singura responsabilă pentru a obține ceea ce îți dorești ești tu.

Atunci când te surprinzi gândindu-te că cineva îți face ceva sau că viața e nedreaptă, ești în mentalitatea de victimă. Aceasta te ține prizonieră în trecut și te închide într-o temniță a fricii. Iată ce poți face pentru a te elibera.

1. Nu îți lipsește nimic

Una dintre lecțiile false pe care le învățăm pe măsură ce creștem este că avem nevoie de ceva sau cineva pentru a fi întregi.

Realitatea este că nu ai nevoie de nimeni și nimic. Ești completă și întreagă așa cum ești. aici și acum, pe măsură ce citești asta. Pentru a-ți da seama de asta, ajunde să fii tu însăți și să începi să devii ceea ce dorești să fii.

2. Nu ți se întâmplă ție

Majoritatea oamenilor să cred că sunt atât de importanți încât au senzația că până și o simplă ploaie are ceva cu ei. In realitate, fiecare întâmplare din viața noastră este neutră. Noi suntem cele care îi dăm sens și semnificație. Incetează să mai crezi că lucrurile ți se întâmplă și conștientizează faptul că trăiești experiențe pline de mesaj sau încântare.

Citește și:

3. Lumea este abundentă.

Credem în mode eronat că trăim într-o lume în care lipsa e literă de lege. Dacă ne vom uita însă la Mama Natură, vom observa că starea reală este aceea de abundență. Lumea este atât de abundentă în lucruri încât este greu pentru mintea noastră să înțeleagă cu adevărat toate opțiunile disponibile pe care le avem mereu în jurul nostru.

Adevărul este că ai la dispoziție nenumărate oportunități, lucruri, experiențe și resurse.

4. Nimeni nu te oprește.

Dacă ești ca majoritatea oamenilor, găsești nenumărate scuze pentru a nu face lucrurile pe care dorești să le faci. Aceasta este mentalitatea victimelor.

În realitate, nimic și nimeni nu te poate opri cu adevărat să faci ceea ce dorești să faci. In loc să îți folosești mintea pentru a te plânge, folosește-o pentrua găsi o cale de ieșire. Nimeni te poate opri să trăiești viața pe care o dorești.

Citește și:

5. Nimeni îți datorează nimic.

Deseori avem înrădăcinată adânc în mintea noastră subconștientă ideea că lumea ne datorează ceva. Că merităm să avem ceea ce vrem să avem.

Da, meriți să ai succes însă este nevoie să pui osul la treabă. Meriți să fii iubită însă este nevoie să oferi iubire la rândul tău. Nimeni nu îți datorează nimic. Singura responsabilă pentru a obține ceea ce îți dorești ești tu.

Featured foto by fizkes via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.