Setari Cookie-uri

Vrei să atragi abundența? Folosește-ți competența

Eficiență înseamă să găsești cele mai rapide și mai simple soluții la orice obstacol care apare. Entuziasmul vine din faptul că ceea ce faci te împlinește. Flerul presupune execuția într-o manieră care îți este unică iar felxibilitatea pentru că poate fi aplicată în orice domeniu de activtate umană imaginabil.

Se vorbește mult în mediul corporatist despre competențe și competență ca un factor decisiv în succesu profesional. Unii oameni sunt mai competenți decât ceilalți într-un anumit domeniu pentru că au experiența și studiile necesare. Din punct de vedere spiritual însă, competența se vede diferit.

In cartea sa, ”Cheile Generlor”, Richard Rudd menționează competența ca fiind unul dintre darurile ascunse în ADN-ul uman. In opinia sa, fiecare ființa umană este genială. Aceasta este însă o calitate care trebuie adusă la viață. Iar pentru asta este nevoie să încetezi să mai faci compromisuri în viață.

Asta înseamnă să faci ceea ce îți place cu adevărat. Iar atunci când faci asta, ai și competență. Competența este alcătuită nu neapărat din diplome universitare ci dintr-o serie de atribute precum eficiență, entuziasm, fler și flexibilitate, toate aceste reprezentând chei către succesul material. Eficiență înseamă să găsești cele mai rapide și mai simple soluții la orice obstacol care apare. Entuziasmul vine din faptul că ceea ce faci te împlinește. Flerul presupune execuția într-o manieră care îți este unică iar felxibilitatea pentru că poate fi aplicată în orice domeniu de activtate umană imaginabil.

Citește și:

A fi competentă, spune Richard Rudd, înseamnă să ai abilitatea de a-ți folosi ambele emisfere cerebrale și a trece cu ușurință de la logică la creativitate. Mai înseamnă să fii în permanență conectată la mediul înconjurător și să răspunzi în mod corespunzător. Competența are legătură și cu respirația abdominală, o respirație profundă, care împământează.

Competența înseamnă să duci la îndeplinire o sarcină cu precizie și eleganță, în armonie cu ritmurile naturii și este necesară pentru a avea succes în orice profesie și afacere. Și asta pentru că entuziasmul este o forță puernică ce are darul de a crea coeziune și unitate în interiorul grupurilor. Aceastea au nevoie de măcar o persoană care să își inspire colegii să dea tot ce au mai bune și să transforme ideea excelentă de pe hârtie într-o realitate palpabilă.

Citește și:

Unul dintre cele mai frumoase daruri ale competenței ese originalitatea sa. Să fii competentă într-un anumit domeniu înseamnă să inovezi și să vii cu modalități noi de a face lucrurile.

Richard Rudd mai spune că darul competenței are puterea latentă de a atrage bunăstarea materială și ajutorul de care ai nevoie. Prosperitatea este un câmp de energie molipsitor care crește în mod exponențial atâta vreme cât este folosit în scopuri pozitive.

Cu cât îți folosești mai mult darul competenței, cu atât acesta devine mai puternic.

Featured foto by ronnybas frimages via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.