Setari Cookie-uri

Inchisoarea este doar în mintea ta

Ești deja afară! Trebuie doar să îți amintești, să îți reamintești că ai fost mereu liberă! Ai jucat un joc iar acum este momentul să încetezi și să redevii liberă. 

Îți amintești când erai copil? Acel sentiment de libertate, senzația că poți fi și face orice? Fiecare dintre noi am avut-o. Pe atunci, totul era nou și interesant. Totul era gratuit, fără judecată sau așteptări. Vedeai totul cu ochi curioși, plini de mirare. Dar pe măsură ce ai crescut și ai trăit diverse experiențe, ai început să pui etichete. Să îi lași pe ceilalți să îți pună etichete. Să continui să aduni etichete.

Dăm importanță opiniilor și prejudecăților de care nici măcar nu suntem sigure. Dar aceste lucruri ne oferă un sentiment de securitate, de confort și control, pentru că ne sunt familiare. Dar aceste etichete sfârșesc prin a ne limita percepția.

Din fericire, există și un alt mod de a vedea lumea, dincolo de etichetele și semnificațiile pe care le știm și care ne redă libertatea pe care am cedat-o cu atâta ușurință.

Citește și:

Niciun sentiment de securitate, confort și siguranță nu merită să renunți la libertatea ta. Poate fi înfricoșător, inconfortabil, te poate face să crezi că nu știi nimic, dar cel puțin îți păstrezi integritatea și nu te minți pe tine însăți.

Să îți permiți să fii liberă poate părea dificil și pentru că poate părea că trebuie să întrunești anumite condiții. Crezi că trebuie să fii suficient de bună pentru ca ușa închisorii să se deschidă. Crezi că trebuie să aștepți momentul perfect pentru ca ușa să se deschidă.

Adevărul este că nu este nevoie să aștepți. Și asta pentru că nu există închisoare.

Nu există o ușă, nu există gratii, nu există o celulă de închisoare reală. Totul este în mintea ta. Și singura cale de a scăpa de ea este să nu mai crezi în ea.

Citește și:

Pur și simplu ieși din închisoarea în care crezi că te afli. Fă un pas după altul spre ceea ce presupui că se află în afara închisorii tale. Pur și simplu ieși afară. Nu te uita nici la ușa care crezi că există. Nu te uita la gratii. Acestea nu există. Trebuie doar să-ți dai seama.

Ești deja afară! Trebuie doar să îți amintești, să îți reamintești că ai fost mereu liberă! Ai jucat un joc iar acum este momentul să încetezi și să redevii liberă.

Featured foto by Cristina Conti via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.