Setari Cookie-uri

Cele două mentalități de care trebuie să scapi pentru a găsi fericirea

Universul înseamnă armonie, ajutor și cooperare.

Toate necazurile și nefericirea provin dintr-o mentalitate a lipsei și de separare.

Atunci când îi vezi pe ceilalți ca pe niște străini, pare că ai o grijă mai puțin. Ceea ce li se întâmplă nu e treaba ta, nu-I așa? Atunci când crezi că nu ai suficient, ai o justificare să nu dai. Viața pare mai ușoară însă, de fapt, este mult mai complicată.

Este mai complicată pentru că, practic, înnoți contra curentului. Și nu e de mirare. Ani de-a rândul ai fost programtă să percepi viața într-un anumit fel. Și chiar dacă ți-a fost greu ai continuat pentru că așa face toată lumea. Universul înseamnă armonie, ajutor și cooperare. Dincolo de legăturile de sânge și de neam, provenim cu toții din aceeși scânteie divină. Deloc întâmpălător, Jerry Sargeant, dar și alți maeștri spirituali se referă la ceilalți oameni, chiar și la cei pe care nu i-au văzut niciodată dar care îi urmăresc online, ca la frațiii și surorile lor. Atunci când îl privești pe aproapele tău ca pe cineva apropiat și drag încetezi să te mai simți deconectată de ceilalți și să îți ferești privirea. Devii una cu ceilalți oameni și trăiești într-un climat de încredere, ajutor reciproc, cooperare. Pretutindeni unde te duci, te simți acasă. Schimbarea petrecută în interiorul tău se reflect la exterior și, în timp ce alți oameni se confruntă cu situații mai puțin plăcute, tu navighezi pe ape liniștite, cu toate pânzele sus.

Citește și:

Mentalitatea abundenței sau a lipsei influențează atitudinea pe care o adopți față de viață și implicit viața pe care o trăiești.

Oamenii care simt că nu au – timp, bani, iubire, oportunități, se tem să dăruiască. Ei cer, se plâng și așteaptă de la ceilalți. Ei intră în relații pentru a primi și apoi sunt dezamăgiți că nu primesc sufficient. Simt o stranger de inimă atunci când cheltuiesc bani și apoi se miră că nu au suficient. Fiecare zi este o luptă pentru supraviețuire, cu rare momente de bucurie și liniște sufletească.

Pentru că suntem la început de an, fă un experiment. Trăiește o zi ca și cum ai avea la dispoziție toate bogățiile din lume (chiar le ai) și ca și cum toți oamenii cu carre vii în contact ar fi frații și surorile tale (chiar sunt). Nu este nevoie să le vorbești. Doar privește-i din această energie și vezi ce se întâmplă.

Citește și:

Featured foto by Butsaya via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.