Setari Cookie-uri

În căutare de job și însărcinată - sfaturi pentru un proces lipsit de probleme

Ești deja însărcinată și îți cauți un nou loc de muncă? Iată câteva sfaturi care îți pot fi de ajutor:

În întreaga lume, femeile trec prin perioade dificile atunci când rămân însărcinate, în special dacă la locul de muncă ocupă poziții de lider. Ele pot fi fi judecate pentru perioada în care lipsesc de la muncă și, în astfel de contexte, apar mai ușor stereotipurile despre femei. Discriminarea sexuală la job nu este încă atât de rară pe cât ne-am dori, dar ce faci atunci când ești deja însărcinată și îți cauți un nou loc de muncă? Iată câteva sfaturi:

Programează interviurile în funcție de nevoile tale

Dacă obișnuiești să ai grețuri dimineața sau ai programare la medic pentru controalele de rutină programează-ți interviurile în așa fel încât să nu fii nevoită să faci compromisuri. În cazul în care ești la începutul sarcinii, va fi greu să ascunzi acest detaliu dacă ți se face rău în timpul interviului. De asemenea, dacă este vorba de pregatire pentru job de secretara va trebui sa anunți încă de la interviu faptul că ești însărcinată. Acest post implică un contact direct cu toți cei din companie și nu vei putea să păstrezi secretul pentru prea mult timp.

Citește și:

Cunoaște-ți drepturile

Odată ce îi informezi pe angajatori cu privire la sarcina ta, aceștia ar putea să sară la concluzii destul de repede și să își pună întrebări în legătură cu perioada pe care o vei putea lucra la început. Dacă reușești să te angajezi în perioada de început a sarcinii, trebuie să cunoști toate obligațiile pe care le are angajatorul și felul în care urmează să se desfășoare lucrurile. Este recomandat să îl pui pe angajator în temă încă dinainte ca sarcina să fie foarte avansată și să discuți mai multe despre ceea ce implică un concediu pentru cresterea copilului. Când participi la interviuri, transparența te va ajuta să nu ajungi ulterior în situații dificile. Cel mai bine este să discuți încă din acest punct cu viitorul angajator despre pachetele de servicii medicale pentru femeile însărcinate și alte beneficii pe care compania le oferă în plus față de ceea ce-ți revine prin lege.

Citește și:

Începe procesul cât mai devreme

Primul trimestru este perfect pentru vânătoarea de joburi, deoarece îți va fi încă ușor să te deplasezi pe distanțe lungi și vei avea suficientă energie pentru puțin efort în plus. Trebuie să te gândești și la reacțiile pe care le poți stârni dacă te prezinți la interviuri odată ce sarcina se află într-un stadiu avansat. Chiar dacă angajatorul nu o poate folosi ca motiv pentru refuz sau concediere, acesta poate găsi alte mijloace de a-ți spune că nu te consideră potrivită, mai ales dacă munca nu poate fi prestată și de acasă.

Nu lăsa sarcina să domine subiectele de conversație

Când te prezinți la interviuri pentru un nou job însărcinată, acesta poate deveni cu ușurință singurul subiect relevant de discuție. Încearcă să te îndepărtezi de aceste detalii cât mai repede și să pui accent pe experiența și motivația ta. Cariera este pusă pe primul loc în momentele în care cauți de muncă, iar sarcina nu trebuie să domine interviul. Dacă vei vorbi prea mult despre asta sau despre familie, angajatorul poate considera că nu ești suficient de dedicată sau că nu-ți dorești suficient de mult acest job. Pune accent pe ceea ce te recomandă pentru o astfel de poziție și felul în care urmează să îți organizezi viața profesională din poziția de proaspătă mămică. Fă o impresie puternică și nu uita care este motivul pentru care te afli acolo.

Citește și:

Nu este ușor să faci față tuturor piedicilor care ți se vor pune ca viitoare mamă, însă, trebuie să găsești calea de mijloc dintre viața personală și cea profesională. Nu face compromisuri și alege jobul care îți oferă cea mai multă înțelegere și cele mai convingătoare beneficii pe toată perioada sarcinii și după.

Sursa foto: pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.