Setari Cookie-uri

Patru factori care te împiedică să îți atingi scopul în viață (și cum să îi combați)

Unul dintre principalele motive pentru care lista cu dorințe nu se materializează este faptul că ne lăsăm deturnate de la ea. Iată care sunt cei patru factori care ne apar în cale și cum îi poți combate.

1. Negativitatea

Atunci când trăiești în negativitate, energia ta se contractă. Negativitatea poate proveni de la o persoană care se plânge, mediul înconjurător, știrile de la televizor sau chiar un cântec. Practic de la orice și oricine care întreține teama, mentalitatea de victimă, mindsetul sărăciei.

Pentru a elimina negativitatea din viața ta, elimină factorii externi care o susțin și anulează factorii interni care o atrag. Cultivă energia pozitivă în viața ta.

2. Gândești prea mult

Mintea este doar unealtă pentru a înțelege și a comunica, însă pentru majoritatea dintre noi reprezintă un factor de decizie care ne ține blocați în trecut și ne limitează la a supraviețui în loc de a experimenta viața la întregul său potențial.

Citește și:

Acest mod de viață creează anxietate și stres deoarece mintea este un instrument care generează scenarii posibile și mai ales imposibile.

Primul pas pentru a ieși din acest impas este să realizezi că există și alte moduri de a experimenta viața. Simte, atinge, explorează.Privește lumea cu ochi proaspeți. Relaxați-vă mintea prin diferite practici. Observă-ți gândurile în loc să te lași pradă lor. Fii prezentă cu toată ființa ta în fiecare moment.

3. Faci prea multe comparații

Societatea modernă suferă de ”comparatită”, mai ales de când au apărut social media. Ne uităm la alții, să vedem ce au și ce fac, și ne evaluăm valoarea în funcție de rezultatul comparației cu ei. În acest joc nimeni nu câștigă. Întotdeauna este cineva mai bun decât noi.

Citește și:

Pentru a ieși din acest cerc, este nevoie să te iubești și să te accepți așa cum ești. Să îți construiești încrederea în tine într-un alt mod decât obținând validarea și aporbarea celorlalți.

4. Distracțiile

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru tine este să acționezi către îndeplinirea scopului tău, să-ți urmezi pasiunile și bucuria, să faci lucruri care contează cu adevărat.

Și cu toate că știi ce anume trebuie să faci, te lași furată de distracții. Acestea te mențin în zona ta de confort și te împiedicăsă îți dedici timpul și energia lucrurilor care contează cu adevărat.

Protejează-te de distracții alocând un timp zilnic pentru tine, ceea ce te face fericiră și este cu adevărat important pentru tine.

Citește și:

Featured foto by Liderina via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.