Câte calorii are ciorba de perișoare?

Potrivit Departamentului de Agricultură al Statelor Unite, 100 de grame de ciorbă de perișoare conțin 108 calorii.

O porție de ciorbă de perișoare cântărește în jur de 300-400 de grame, așadar ar putea avea aproximativ 320-430 de calorii.

Ciorba de perișoare este însă foarte sățioasă și sănătoasă, având un conținut nutritional bogat.

Ciorba de perișoare – conținut nutritional
    6,8 grame de proteine 4,5 grame de grăsimi 10 grame de carbohidrați 1,8 grame de fibre 1,3 grame de zaharuri 20 mg de calciu 1,2 mg de fier 21 mg de magneziu 84 mg de fosfor 345 mg de potasiu 250 mg de sodiu 1,2 mg de zinc 8,8 mg de vitamina C 16 mg de colesterol

Foto: Teodor Costachioiu/ shutterstock.com

Ciorba de perișoare: rețetă ușoară Ciorbă de perișoare - Ingrediente:
    500 g carne tocată de vită și/sau porc 1 ceapă mare 2 ouă 4 linguri pesmet 2 linguri de orez 1 legătură de pătrunjel proaspăt sare și piper negru proaspăt măcinat 2 litri de supă de pui sau apă 2 morcovi 1 păstârnac 1 țelină mică 1 ardei gras 1 lingură de pastă de tomate sau 1 roșie 2 foi de dafin zeama de la o lămâie sau 250 ml borș proaspăt
Ciorbă de perișoare - Mod de preparare:

Începe prin prepararea perișoarelor. Într-un bol mare, amestecă, carnea tocată, ouăle, pesmetul, orezul fiert și pătrunjelul tocat fin. Asezonează cu sare și piper după gust.

Formează perișoarele cu mâinile umezite cu apă. Dimensiunea lor depinde de preferință ta, dar în general ar trebui să fie de dimensiunea unei nuci.

Pune supa de pui sau apa într-un vas mare, pune pe foc până ce clocotește și adaugă perișoarele în supa fierbinte. Lasă-le să fiarbă timp de 15-20 de minute, până când sunt bine gătite.

În timp ce perișoarele fierb, curată și taie legumele. După 20 de minute, timp în care perișoarele au fiert, adaugă legumele tăiate și mai lasă-le să fiarbă 30 de minute.

Asezonează cu sare și piper. Cu 15 minute înainte de a termina de fiert ciorba, adaugă sosul de roșii, dar și borșul/zeama de lămâie.

Presară puțin pătrunjel proaspăt peste supă, când o servești.

Poftă bună!

Sursa foto articol: Cristina.A/ shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: