Urda este un produs lactat delicios și poate fi utilizată cu succes în bucătărie, fiind usor de inclus în numeroase rețete și putând înlocui alte produse lactate mai bogate în calorii sau în grăsimi.
Urda este cunoscută pentru un conținut scăzut de calorii și bogat în proteine.
Urda de vacă are aproximativ 80-110 calorii la 100 de grame, dar acest conținut caloric poate varia în funcție de marca și de conținutul în grăsime al produsului. Urda de vacă cu conținut scăzut în grăsimi va avea, în general, mai puține calorii decât cea cu conținut ridicat de lipide.
Câte calorii are urda de oaie?Dacă aveți de unde procura urdă de oaie, este bine de știut că aceasta are, în general, un conținut caloric similar cu cel al urdei de vaci - între 80-110 calorii la 100 de grame, dar acest lucru poate varia în funcție conținutul de grăsime al produsului. De asemenea, este bine de ținut cont de faptul că urda de oaie poate fi mai sărată decât cea de vaci, ceea ce poate afecta aportul total de calorii și nutrienți și o poate face contraindicată pentru anumite persoane. Dacă aveți ocazia, întrebați producătorul despre conținutul în sare al urdei.
-
Kudika
Câte calorii au Murăturile în saramură și în oțet? Sunt sănătoase?
-
Kudika
Câte calorii au ardeii umpluți? Este acest preparat indicat la dietă?
-
Kudika
Câte calorii are checul? Poate fi considerat un desert sănătos?
-
Kudika
Câte calorii are carnea de pui? Este adevărat că trebuie să...
-
Kudika
Câte calorii au macaroanele cu brânză și cât sunt de sănătoase...
-
Kudika
Câte calorii are ciorba de legume? Este recomandată la dietă?
-
Kudika
Câte calorii are ceapa și ce beneficii sănătoase prezintă?
-
Kudika
Îți plac Pastele Carbonara? Află câte calorii au! Bonus: o rețetă...
-
Kudika
Migdalele: calorii, conținut nutrițional, beneficii sănătoase și...
Deși urda are numeroase beneficii nutriționale, există și anumite argumente contra și situații în care poate fi contraindicat consumul de urdă.
Există câteva argumente contra pentru consumul de urdă, în special în cazul unor persoane care au anumite afecțiuni sau care sunt sensibile la anumite substanțe din urdă. Trebuie să știți că urda:
Conține lactoză: Urdă conține lactoză, un zahar natural prezent în produsele lactate. Persoanele care sunt intolerante la lactoză pot experimenta simptome digestive neplăcute, cum ar fi balonarea, flatulența și diareea, dacă consumă urdă.
Conține sare: Anumite tipuri de urdă pot conține cantități semnificative de sare, ceea ce poate crește riscul de hipertensiune arterială și alte afecțiuni asociate cu consumul excesiv de sare.
Poate conține o cantitate mai mare de grăsimi: Anumite tipuri de urdă pot conține cantități semnificative de grăsimi, aducând un aport total de calorii mai mare, cu risc de a afecta sănătatea inimii și de a crește nivelul colesterolului.
Poate prezenta pontențial de contaminare cu bacterii: Produsele lactate, inclusiv urda, pot fi contaminate cu bacterii dăunătoare, cum ar fi Listeria, Salmonella și E. coli, dacă nu sunt păstrate și preparate corect.
În plus, consumul de urdă poate fi contraindicat pentru persoanele cu alergie la proteina din lapte sau cu anumite afecțiuni ale rinichilor, deoarece urda conține cantități semnificative de proteine și sodiu.
Sursa foto articol: BearFotos/ shutterstock.com
Spune-ti parerea!