Trebuie să știi că diferă mult caloriile unui șnițel în funcție de ingredientele și modul de preparare. De exemplu un șnițel din carne de pui ar putea fi mai puțin caloric decât unul preparat din carne de porc.
De asemenea, șnițelul prăjit în ulei va vi mai caloric decât cel preparat în tigaie antiaderentă, în care doar s-au uns pereții tigăii cu ulei.
De asemenea, dacă prepari în casă compoziția prin care dai carnea înainte de a o pune la tigaie, este posibil să obții un preparat ca la mama acasă, însă totodată cu mai puține E-uri sau alte adaosuri, comparativ cu șnițelele semipreparate, pe care le iei din magazin congelate și gata de aruncat în tigaie.
Este drept că a două variantă durează mai puțin, însă prima, cea preparată complet în casă este mai sănătoasă.
În medie, un șnițel prăjit are în jur de 250-300 de calorii pentru fiecare 100 de grame.
Fiind preparat din ou, făină, ulei și carne, șnițelul devine astfel un preparat destul de complet din punct de vedere nutrițional. Prezintă proteine de cea mai bună calitate, carbohidrați, o serie de vitamine și minerale (mai puțin vitamina C, care, de obicei, este distrusă la prepararea termică). Snițelul conține și fier hem, care se obsoarbe foarte ușor în organism, prevenind sau fiind de ajutor în dieta celor care sunt predispuși sau se confruntă cu anemia.
Vitamine:
-
Kudika
Câte calorii au Murăturile în saramură și în oțet? Sunt sănătoase?
-
Kudika
Câte calorii au ardeii umpluți? Este acest preparat indicat la dietă?
-
Kudika
Câte calorii are checul? Poate fi considerat un desert sănătos?
-
Kudika
Câte calorii are carnea de pui? Este adevărat că trebuie să...
-
Kudika
Câte calorii au macaroanele cu brânză și cât sunt de sănătoase...
-
Kudika
Câte calorii are ciorba de legume? Este recomandată la dietă?
-
Kudika
Câte calorii are ceapa și ce beneficii sănătoase prezintă?
-
Kudika
Îți plac Pastele Carbonara? Află câte calorii au! Bonus: o rețetă...
-
Kudika
Migdalele: calorii, conținut nutrițional, beneficii sănătoase și...
Minerale:
Alți Nutrienți:
Dacă luăm în considerare că prezintă un conținut destul de ridicat în proteine, a căror metabolizare consumă multe calorii, putem spune că este în regulă să consumăm șnițele cu moderație când vrem să slăbim sau să ne menținem silueta, cu condiția să le asociem o garnitură de crudități (salată) sau murături și nu de cartofi sau orez.
Este benefic pentru sănătate să consumăm șnițele?Dacă luăm în considerare faptul că rețeta presupune prăjire, atunci ar trebui să consumăm ocazional șnițele.
Cu toate acestea, nu trebuie să neglijăm bogăția în nutrienți, vitamine și minerale ale acestui preparat.
Iată câteva avantaje pentru sănătate ale consumului cu moderație de șnițele:
- Un șnițel prăjit și din carne de porc va fi recomandat cu moderație celor care întâmpină dificultăți în a ține sub control „colesterolul rău” sau care se confruntă cu dislipidemii;
- Atenție la conținutul de sare: șnițelele semipreparate pot avea un conținut mai ridicat de sodiu decât cele pe care le prepari în totalitate în casă;
- Dacă alegeți să consumați șnițele la restaurant, alegeți variantele care sunt pregătite cu carne de calitate și care sunt gătite într-un mod sănătos, cum ar fi la cuptor în loc de prăjire.
Sursa foto articol: Ana Maria Ciobanu/ shutterstock.com
Spune-ti parerea!