Piftia este pe cât de gustoasă, pe atât de săracă în calorii. 100 de grame de piftie de porc poate ajunge până la cel mult 150 de calorii. Cu cât rețeta a inclus carne mai grasă, cu atât poate avea mai multe calorii.
Însă, în general, o ortie de 100g de piftie de porc prezintă între 100-150 de calorii.
Câte calorii are piftia de pui?Piftia de pui poate fi mai săracă în calorii decât cea de porc, însă nu cu mult. 100 de grame de piftie de pui poate conține între 80 și 150 de calorii.
Este sănătos să consumăm piftie?Piftia poate fi o opțiune de consum într-o dietă sănătoasă și echilibrată, întrucât conține colagen, substanță benefică pentru sănătatea pielii, a părului și a unghiilor. Unele persoane pot evita consumul de piftie din diverse motive, inclusiv din considerente legate de preferințe alimentare, etice sau restricții dietetice.
În general, este recomandat să ai o alimentație echilibrată, care să includă o varietate de alimente pentru a asigura aportul adecvat de nutrienți. Dacă ai preocupări sau condiții medicale specifice, este întotdeauna bine să consulți un specialist în nutriție sau un medic pentru sfaturi personalizate referitoare la dieta ta.
Ingrediente:
-
Kudika
Câte calorii au ardeii umpluți? Este acest preparat indicat la dietă?
-
Kudika
Câte calorii are checul? Poate fi considerat un desert sănătos?
-
Kudika
Câte calorii are carnea de pui? Este adevărat că trebuie să...
-
Kudika
Câte calorii au macaroanele cu brânză și cât sunt de sănătoase...
-
Kudika
Câte calorii are ciorba de legume? Este recomandată la dietă?
-
Kudika
Câte calorii are ceapa și ce beneficii sănătoase prezintă?
-
Kudika
Îți plac Pastele Carbonara? Află câte calorii au! Bonus: o rețetă...
-
Kudika
Migdalele: calorii, conținut nutrițional, beneficii sănătoase și...
-
Kudika
Câte calorii are broccoli și de ce ne recomandă specialiștii să îl...
Mod de preparare:
Adăugarea condimentelor: Adaugă ceapa tăiată cercuri, usturoiul pisat ori mărunțit, foile de dafin, boabele de piper negru și roșu și o linguriță de sare. Redu focul și lasă totul să fiarbă încet timp de încă o oră sau până când carnea este foarte fragedă și se dezlipește de pe oase.
Răcirea și solidificarea: După ce carnea este fiartă, scoate-o din zeamă și așează-o într-un vas unde urmează să se închege piftia, alături de rondelele de morcov și firele de pătrunjel. Strecoară zeamă și toarn-o peste carne, adăugând, dacă dorești, cercuri de ceapă. Lasă la răcit și apoi pune totul în frigider pentru câteva ore până când piftia capătă consistența dorită.
Poftă mare!
Sursa foto articol: Anastasia_Panait/ shutterstock.com
Spune-ti parerea!