Rețeta de piftie de porc a lui Cătălin Scărlătescu. Uite ce trebuie să faci pentru ca preparatul să fie unul de succes

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit care este rețeta sa pentru piftia de porc, nelipsită de pe mesele românilor de Crăciun.

Cătălin Scărlătescu se pregătește intens pentru prepararea bucatelor delicioase de Crăciun și împărtășește și cu internauții din secretele bucătăriei sale. Recent, el le-a dezvăluit celor care îl urmăresc pe social media modul în care prepară piftia de porc, astfel încât să fie un preparat de succes și apreciat de toți invitații, la masa de Sărbători,

Îndrăgitul Chef a oferit și câteva ponturi pentru gospodine, recomandându-le să folosească cât mai mult usturoi, pentru un gust desăvârșit, dar și să folosească urechile de porc în preparatul îndrăgit de mulți români.

Scărlătescu a mărturisit că, deși preferă fructele de mare și peștele, de Crăciun bucatele tradiționale sunt nelipsite din bucătăria sa, iar secretele pentru preparatele gustoase le-a învățat de la bunica sa.

Kudika Tarot

„Oricât de mult mi-ar plăcea peştele şi fructele de mare, de sărbători aleg mereu preparatele tradiționale. Pentru mine, Sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți. Țin minte că îmi plăcea foarte mult piftia făcută de ea și a rămas una dintre mâncărurile favorite. Și am și un pont pentru voi: folosiți mult usturoi și nu vă feriți de urechile de porc!”, spunea chef Cătălin Scărlătescu, în urmă cu ceva timp.

Rețeta de piftie de porc a lui Cătălin Scărlătescu

Ingrediente:

  • 500 g pulpă de porc
  • 500 g picioare de porc
  • 1 kg cap de porc, neapărat urechi
  • 2 morcovi mari
  • o rădăcină de păstârnac
  • o ceapă
  • sare
  • piper boabe
  • 1-2 căpățâni de usturoi pisat

Mod de preparare:

- picioarele și capul de porc se pârlesc şi se rad bine cu lama cuţitului pentru a fi curăţate, se spală şi se pun la fiert împreună cu restul cărnurilor.

- după ce carnea este fiartă, se adaugă legumele curăţate si spălate şi se potriveşte cu sare şi piper.

- se lasă carnea să fiarbă la foc mic până se desprinde de oase;

- se scoate apoi într-o cratiţă şi se curăță de oase, apoi se taie în bucăţi potrivite, iar apoi se pune în castroane sau în vasele în care faceţi piftia.

- se pisează usturoiul şi se adaugă în supa rezultată după strecurarea zemii în care au fiert carnea şi legumele.

- supa strecurată se toarnă peste carne şi vasele se bagă la frigider pentru a se răci mai repede.

Vizionare placuta


Kudika
7 Decembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri