Foto: Shutterstock

Crema de maini in cele mai dragute recipiente

Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de coacere: 40 de minute

Ingrediente :

1 kg de mere
200 g de zahar
1 lingura de apa

Pentru crema de zahar ars :

4 oua
500 ml de lapte
6 linguri de zahar
Esenta de vanilie

Pentru blat :

4 oua
8 linguri de zahar
5 linguri de faina
4 linguri de ulei
Esenta de vanilie

Se topeste zaharul amestecat cu apa, pana cand devine auriu. Se tapeteaza cu caramelul obtinut tava de tort, imbracand si peretii acesteia. Se lasa sa se raceasca, apoi se aseaza merele, curatate de coaja si taiate in felii medii. Se da tava la cuptor pentru 10-15 minute, pana se inmoaie merele.

Intre timp se prepara compozitia pentru crema de zahar ars. Se bat cu telul ouale impreuna cu zaharul. Se adauga laptele si esenta de vanilie. Amestecul obtinut se toarna peste merele caramelizate si se da din nou tava la cuptor, pana cand se incheaga crema.

Pentru blat se amesteca ouale si zaharul, se adauga uleiul, esenta si faina. Aluatul obtinut se toarna in tava peste crema inchegata. Tava merge din nou la cuptor, pentru 15-20 minute. Cand este copt, tortul se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe platou. Poate fi decorat cu frisca si fulgi de migdale.

POFTA BUNA !

Pentru a-ti simplifica munca, iti recomandam telul cu brate de silicon si taietorul de mere de la Fiskars.

Reteta oferita de Fiskars

Cum iti ingrijesti pielea pe timp de iarna

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta