... sau, mai pe romaneste, spaghete cu fructe de mare. Mamma mia!
Ce poate fi mai potrivit pentru o cina romantica daca nu o portie delicioasa de spaghete cu fructe de mare? Unde mai pui ca se fac in doi timpi si trei miscari si iti murdaresc doar doua vase ?
Foto interior si prima pagina: Paste cu fructe de mare, Shutterstock
Ingrediente
- 1 punga de spaghete de calitate
- 400 g fructe de mare - le poti lua si inghetate, dar sunt mult mai bune proaspete (eu am luat scoici, calamari si creveti)
- 5 linguri de ulei de masline extravirgin
- 1/2 pahar de vin alb
- 1 catel de usturoi
- 250 g rosii cherry
- 1 mana de busuioc proaspat
- sucul de la o lamaie
- 1 ardei iute
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Se pune la fiert intr-o oala mare apa cu o lingura de sare de mare. Cand apa incepe sa bolboroseasca , adauga o lingura de ulei extravirgin de masline si apoi spaghetele. Fierbe-le in functie de indicatiile de pe ambalaj, apoi scurge-le de apa si amesteca-le cu inca o lingura de masline.
Pune pe foc o tigaie mare cu 3 linguri de ulei de masline. Cand uleiul s-a incins, adauga usturoiul si ardeiul iute taiate marunt. Apoi adauga fructele de mare. Asteapta pana se evapora apa lasata de fructe si toarna peste ele vinul alb. Cand s-a evaporat si acesta, adauga rosiile cherry taiate in patru, sucul de lamaie, sare, piper dupa gust si jumatate din cantitatea de busuioc tocat mic.
Foto: fructe de mare in tigaie, Shutterstock
La sfarsit, adauga pastele si mai tine pe foc tigaia amestecand frecvent.
“Orneaza” mancarea cu frunzele de busuioc ramase si serveste-o cu un pahar de vin alb.
Foto: Paste cu fructe de mare, Shutterstock