Setari Cookie-uri

Stea de Craciun cu crema de portocale

La invitatia Lidl, bucatarul Antonio Passarelli ne-a propus o reteta spectaculoasa cu care iti poti impresiona invitatii la masa de Craciun.

Durata prepararii: 1h 30 min.
8 portii

Ingrediente:

  • 6 oua, 75 g faina Castello
  • 75 g amidon din cartofi
  • 1 flacon de esenta de vanilie Belbake
  • 150 g zahar Castello
  • 1 varf de cutit de sare

Nota: Ingredientele speciale din aceasta reteta sunt disponibile in magazinele Lidl.

Mod de preparare:

1. Incalzim cuptorul la 180° C. Adaugam ouale, zaharul si sarea intr-un mixer si le batem 15 minute, pana cand se umfla bine.

2. Mutam compozitia intr-un castron si adaugam printr-o sita faina si amidonul din cartofi, incorporandu-le usor in compozitia de oua, amestecand de jos in sus.

3. Apoi adaugam esenta de vanilie, ungem forma de stea cu unt, varsam compozitia in forma si o introducem la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la 180° C.

Ingrediente pentru crema:

  • 500 ml lapte Pilos
  • 60 g amidon din cartofi (sau amidon de porumb)
  • 6 galbenusuri de oua
  • 1 tulpina de vanilie
  • 150 g zahar
  • coaja de la o portocala mare.

Mod de preparare:

1. Punem laptele, cu exceptia unui pahar, intr-o cratita impreuna cu tulpina de vanilie taiata in lung si cu coaja de portocala si il aducem la punctul de fierbere apoi inchidem focul.

Citește și:

2. Punem galbenusurile de ou si zaharul intr-un alt vas si le batem bine, pana devin cremoase.

3. Treptat, adaugam amidonul, apoi laptele ramas si continuam sa amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

4. Turnam si laptele aromatizat cald si lasam sa fiarba la foc mic, pana cand se ingroasa. Cand este gata, luam de pe foc si punem compozitia intr-un recipient larg, avand grija sa acoperim crema cu o folie, astfel incat sa nu se formeze o crusta la suprafata.

Ingrediente pentru sirop:

  • 150 ml suc de portocale
  • 100 g zahar Castello
  • 50 ml apa

Mod de preparare:

1. Topim zaharul in apa, la foc moderat, si adaugam sucul de portocale. Lasam pe foc, pana cand va fi foarte omogen, circa 5 - 6 minute. Apoi il lasam sa se raceasca.

2. Taiem in 2 sau 3 straturi steaua de pandispan, o umezim bine cu siropul de portocale si intindem crema. O lasam la frigider 1 ora. 3. Intre timp, pregatim glazura de ciocolata. Punem in bain-marie bucati de ciocolata, circa 300 g, si le lasam sa se topeasca. Apoi acoperim steaua cu ciocolata. Imediat ce s-a racit ciocolata, putem orna tortul dupa cum dorim, cu confetti colorate, petale de migdale, frisca etc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.