Setari Cookie-uri

Julie si Julia

Ajunsa la varsta de 30 de ani si impotmolita intr-o slujba de secretara fara perspective, Julie Powell se hotaraste sa demareze un ambitios proiect: sa gateasca intr-un an 524 de retete din cartea Mastering the Art of French Cooking, scrisa de nonconformista Julia Child.

Produs publicat in 2014 la Curtea Veche si disponibil pe Elefant.ro
Autor: Julie Powell
Pret: 19,25 lei

Prezentare

Acesta carte a fost ecranizata in 2009, scenariul si regia fiind semnate de Nora Ephron, in rolurile principale jucand Meryl Streep (Julia) si Amy Adams (Julie).

Ajunsa la varsta de 30 de ani si impotmolita intr-o slujba de secretara fara perspective, Julie Powell se hotaraste sa demareze un ambitios proiect: sa gateasca intr-un an 524 de retete din cartea Mastering the Art of French Cooking, scrisa de nonconformista Julia Child. Numai ca retetele nu sunt nici simple, nici putine si nici foarte clar explicate.

Julie se pune pe gatit si, la sugestia lui Eric, sotul sau (care se manifesta surprinzator de tolerant si iubitor), incepe sa-si consemneze aventurile gastronomice pe un blog, spre deliciul cititorilor ei.

Citește și:

Intalnirea dintre Julie si Julia se dovedeste a fi un punct de cotitura. Arta de a gati se transforma treptat in arta de a trai frumos. Retetele se succed ametitor, cu gusturi si arome tot mai diverse si mai complicate, cititorul descoperind in cele din urma reteta bucuriei, adica insasi esenta vietii.

Teribil de sincera, amuzanta, ironica si spontana, Julie Powell isi asterne viata pe hartie. Ceea ce rezulta e o carte savuroasa despre fericirea aflata la indemana. Si despre cum putem gasi implinirea cautand o simpla iesire din rutina.

Foto prima pagina: femeie, bucatareasa, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Aprilie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.