Setari Cookie-uri

Macaroane cu branza la cuptor

De cand familia noastra s-a marit iar fetita mea a inceput sa manance impreuna cu noi, in lista noastra de gustari preferate si-a facut loc un preparat pe care nu il mai mancasem din copilarie.

Foto interior si prima pagina: macaroane cu branza la cuptor, Shutterstock

Macaroanele cu branza la cuptor se pepara incredibil de usor. Practic, nu poti da gres.

Eu pregatesc o portie zdravana din aceasta gustare aproape in fiecare weekend intr-o tava mare si asigur astfel provizia de gustarici pentru toata lumea vreme de cateva zile.

Ingrediente

  • 400 g macaroane/spaghete sau orice paste aveti prin casa
  • 350 g branza de orice fel (cu cat adaugi mai multe feluri de branza, cu atat pastele vor fi mai gustoase, deci simte-te libera sa scapi astfel de toate resturile de branza inceputa si neterminata de prin frigider)
  • 3 oua mari
  • 6 linguri de smantana sau 1 pahar mic de iaurt
  • 1 lingura de unt
  • daca vrei ca budinca ta sa fie dulce (eu asa o prefer) poti adauga si 4-5 linguri de zahar brun si o mana de stafide). daca nu o vrei dulce, renunta la ultimele doua ingrediente

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu un strop de ulei si un praf de sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Apoi se scurg de apa si se adauga restul ingredienelor: untul (se va topi in contact cu pastele), branza rasa, smantana, ouale si zaharul impreuna cu stafidele daca ai optat pentru varianta dulce de macaroane cu branza la cuptor.

Citește și:

Amestecul e rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20-30 minute, pana cand se rumeneste.

Se servesc calde sau reci.

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.