Salata de vara cu rucola si urda

Salata de vara cu rucola si urda
Kudika
26 Iulie 2014

Alimentatia pe timpul verii trebuie sa fie usoara, bogata in ingrediente care sa iti furnizeze hidratarea, energia si vitaminele necesare. Pentru ca legumele castiga detasat la acest capitol, o salata este optiunea la indemana cand vine vorba de o masa satioasa si, totodata, usor de preparat.

Intrucat este considerata una dintre cele mai sanatoase salate verzi, rucola este ingredientul cheie pentru oricare dintre mesele zilei. Este suficient de hranitoare pentru a fi servita ca unic fel de mancare, insa poate fi si o garnitura delicioasa. Se poate spune ca este o alegere mult mai buna decat salata, rucola continand de opt ori mai mult calciu, de cinci ori mai multa vitamina A,C si K, si de patru ori mai mult fier. Si pentru ca are o valoare calorica de numai 2 calorii, este usor de inteles de ce este considerata si un aliat de nadejde al dietelor.

Este foarte important ca rucola sa fie spalata bine inainte de a fi consumata intrucat tinde sa retina multe impuritati si resturi de sol. Iar pentru ca durata optima de pastrare in frigider este de 2-3 zile, este preferabil sa fie cumparata proaspata si cosumata imediat.

Foto interior si prima pagina: salata cu rucola, urda, Shutterstock

Ingrediente

  • ½ kg rucola
  • 2 rosii
  • 100 gr. Urda dulce Ricoletka de la Koliba
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • sare
  • lamaie

Mod de preparare

Se spala ingredientele, se taie rosiile si se adauga intr-un bol pentru salata. Se toaca apoi ardeiul rosu impreuna cu ceapa si se adauga peste rosii. La final se adauga rucola impreuna cu urda Ricoletka de la Koliba. Se asezoneaza cu ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie si sare dupa gust.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri