Kudika
30 August 2014

Daca iti este pofta de un desert savuros, reteta traditionala romanesca de dulceata de nuci verzi sigur iti va resfata simturile!

Pe langa faptul ca dulceata de nuci verzi specifica Maramuresului si Buzaului are un gust delicios, aceasta este si foarte sanatoasa. Printre beneficiile mai putin cunoscute ale nucilor verzi se numara si imbunatatirea sistemului circulator si nervos, acestea continand o varietate mare de substante nutritive precum vitaminele, fosforul, zincul si calciul. De asemenea, este bine de stiut ca dulceata de nuci verzi poate ajuta si la tratarea problemelor de stomac.

Ingrediente dulceata de nuci verzi

• 100 de nuci verzi
• 500 ml apa
• 1500 grame zahar
• 2 lamai
• 3 linguri esenta vanilie

Dulceata de nuci
Foto: Dulceata de nuci, Shutterstock.com

Mod de preparare dulceata de nuci verzi

1. Dupa ce se indeparteaza cojile, nucile se pun cat mai repede in apa rece si se lasa intre 12 si 24 de ore, timp in care se schimba apa pana cand se duce excesul de tannin;
2. Se amesteca apa cu zaharul si se lasa la fiert pana cand zaharul se topeste;
3. Se adauga nucile verzi si se lasa la fiert la foc mic, luandu-se constant spuma care se formeaza;
4. Se adauga vanilia si zeama celor doua lamai;
5. Compozitia se lasa la fiert pana cand aceasta se ingroasa si capata o culoare galbui-verzuie;
6. Dupa ce se raceste se pune in borcane.

Pofta buna!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: