Setari Cookie-uri

Aripioarele picante, un preparat traditional american

IN ACEST ARTICOL:

De ce sa mananci aripioare picante la fast-food-uri cand le poti prepara repede acasa urmand cativa pasi simpli pentru a obtine acelasi gust delicios?

Pentru a se putea bucura de reteta traditionala de aripioare picante specifica bucatariei americane, iubitorii de delicii picante trebuie sa foloseasca pentru aceste preparate urmatoarele ingrediente:

• 10 aripi de pui
• ¼ cana ketchup
• ¼ cana sos iute
• ½ cana faina
• ¼ lingurita boia dulce
• ¼ lingurita sare
• ¼ lingurita piper
• ¼ lingurita pudra chili
• ulei
• unt

Aripioare picante

Foto: Aripioare picante, Shutterstock.com

Mod de preparare aripioare picante

1. Amesteca intr-un castron mic faina, sarea si pudra de chili;
2. Dupa ce se pun intr-un castron, aripioarele trebuie acoperite cu amestecul de faina si trebuie puse apoi in frigider, unde se lasa timp de o ora;
3. Se toarna ulei in tigaie astfel incat sa acopere complet aripioarele si se lasa la incins dupa care se adauga bucatile de carne scoase din frigider;
4. Aripile se prajesc in jur de 10-15 minute pana cand capata un aspect crocant;
5. Dupa ce s-au rumenit, acestea trebuie asezate pe o hartie care sa absoarba uleiul.

Citește și:

Sos aripioare picante:

1. Amesteci intr-o tigaie untul, piperul si sosul iute;
2. Lasi tigaia pe foc pana cand amestecul se omogenizeaza.

La sfasit se toarna amestecul obtinut peste aripioare.

Pofta buna!


Kudika
30 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.