Setari Cookie-uri

Aripioarele picante, un preparat traditional american

De ce sa mananci aripioare picante la fast-food-uri cand le poti prepara repede acasa urmand cativa pasi simpli pentru a obtine acelasi gust delicios?

Pentru a se putea bucura de reteta traditionala de aripioare picante specifica bucatariei americane, iubitorii de delicii picante trebuie sa foloseasca pentru aceste preparate urmatoarele ingrediente:

• 10 aripi de pui
• ¼ cana ketchup
• ¼ cana sos iute
• ½ cana faina
• ¼ lingurita boia dulce
• ¼ lingurita sare
• ¼ lingurita piper
• ¼ lingurita pudra chili
• ulei
• unt

Aripioare picante

Foto: Aripioare picante, Shutterstock.com

Mod de preparare aripioare picante

1. Amesteca intr-un castron mic faina, sarea si pudra de chili;
2. Dupa ce se pun intr-un castron, aripioarele trebuie acoperite cu amestecul de faina si trebuie puse apoi in frigider, unde se lasa timp de o ora;
3. Se toarna ulei in tigaie astfel incat sa acopere complet aripioarele si se lasa la incins dupa care se adauga bucatile de carne scoase din frigider;
4. Aripile se prajesc in jur de 10-15 minute pana cand capata un aspect crocant;
5. Dupa ce s-au rumenit, acestea trebuie asezate pe o hartie care sa absoarba uleiul.

Citește și:

Sos aripioare picante:

1. Amesteci intr-o tigaie untul, piperul si sosul iute;
2. Lasi tigaia pe foc pana cand amestecul se omogenizeaza.

La sfasit se toarna amestecul obtinut peste aripioare.

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
30 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.