Cornuletele fragede, o reteta gustoasa foarte raspandita

Cornuletele fragede, o reteta gustoasa foarte raspandita
Kudika
6 Septembrie 2014

Ti-e pofta de un desert clasic? Iti reamintim ca poti pregati cu usurinta in propria bucatarie reteta de cornulete fragede.

Imagineaza-ti pentru un moment ca poti da timpul inapoi si ca te afli din nou in bucataria bunicii tale care miroase a cornulete proaspete. Ce poate fi mai placut decat sa retraiesti acele clipe pline de savoarea acestor delicii care iti amintesc si acum de copilarie? E randul tau sa duci povestea cornuletelor mai departe, pregatindu-le pentru familia ta. Urmand pasii simpli de preparare a retetei de cornulete fragede te poti bucura de un preparat gustos pe care il poti combina cu diverse tipuri de gem. Fie ca le umpli cu gem, cu rahat sau cu nuci, fie ca le mananci goale, cornuletele fragede te vor uimi prin aluatul lor pufos care le da un gust savuros.

Ingrediente Cornulete Fragede

• 4 galbenusuri
• 1 praf de sare
• 125 ml iaurt
• 250-300 g faina
• zahar pudra vanilat
• 1 lingura esenta vanilie
• 100 g osanza de porc cruda

Cornulete
Foto: Cornulete, Shutterstock.com

Mod de preparare cornulete fragede

1. Dupa ce macini osanza, o pui intr-un castron impreuna cu galbenusurile, cu sarea si cu esenta de vanilie, mixand pana cand se obtine o compozitie omogenizata;
2. Pe masura ce amesteci cu mixerul, adaugi si faina, dupa care incepi sa framanti fara a exagera cu durata de framantare. Este bine sa framanti pana cand aluatul se va putea desprinde cu usurinta.
3. Dupa ce lasi aluatul infoliat in frigider pentru 20 de minute, incalzesti cuptorul la 190 de grade C;
4. Apoi imparti aluatul in bucati, astfel incat foile subtiri pe care le intinzi cu sucitorul sa fie impartite in patratele de 10 cm;
5. Dupa ce le umpli cu gem, nuca sau rahat, asezi fiecare colt al patratelului in partea opusa, si rasucesti pana cand rezulta cornuletul;
6. Lasi tava cu cornulete timp de 25 de minute in cuptor. Dupa ce scoti cornulete fragede din cuptor, le presari cu zaharul pudra.

Pofta buna!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri