Delicioasele spaghete cu ton, de influenta mediteraneana, sunt o alegere mai mult decat potrivita atunci cand ne dorim o gustare speciala, rafinata si consistenta.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

spaghete cu ton

Ingrediente spaghete cu ton

  • 400 g spaghete
  • 1 conserva ton (eu il prefer pe cel bucati in locul celui maruntit)
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • Ulei
  • Sare, piper
  • Patrunjel

Mod de preparare spaghete cu ton

Punem spaghetele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. E important sa lasam spaghetele exact cate minute au nevoie pentru a nu se fierbe prea mult si a se lipi intre ele.

Ceapa se taie feliute si se caleste cateva minute in tigaie, pana devine transparenta.

Inainte de a adauga si tonul, trebuie scurs bine (poate fi in sos propriu sau in ulei). Dupa ce l-am scurs il punem peste ceapa si lasam totul cateva minute la foc mediu. Rosiile le taiem cubulete (puteti folosi si conserva de rosii cubulete), usturoiul il tocam marunt si adaugam totul in tigaie alaturi de ceapa si ton. Lasam sa fiarba la foc mediu in jur de 10-15 minute, adaugam sare si piper dupa gust.

Ne intoarcem la spaghete si, dupa ce s-au fiert, le spalam cu apa rece si avem grija sa le scurgem bine.
Cand e gata si sosul il turnam peste spaghete, tocam patrunjelul marunt si il adaugam pentru aroma si pentru decor.

Reteta de spaghete cu ton e de preferat sa fie servita imediat pentru a nu lasa spaghetele sa se raceasca si sa-si piarda din gust.

Pofta buna!

Foto interior si prima pagina: spaghete cu ton, Shutterstock

Adauga resturile de paste intr-o tigaie. Ce face apoi? Vreau sa incerc si eu
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta