Kudika
13 Septembrie 2014

Daca nu ai inspiratie in bucatarie si vrei sa gatesti o cina gustoasa de care sa se bucure toata familia, noi iti propunem sa incerci reteta de musaca de vinete.

Indiferent de originea acestei retete, musacaua de vinete sigur te va incanta prin aroma delicioasa a legumelor. De ce sa nu luam in considerare si faptul ca este o reteta sanatoasa datorita vinetelor din compozitie care contin vitaminele si antioxidantii necesari reducerii nivelului de colesterol? Consumul de vinete este indicat si pentru reglarea greutatii, intrucat desi acestea sunt satioase contin foarte putine calorii.

Ingrediente musaca de vinete

• 4 vinete
• 3 oua
• praf sare
•3-4 cartofi
• 1 kg carne (porc, vita sau pui)
• 2 cepe
• 1 lingurita piper macinat
• 5 rosii
• 1 lingura bulion
• ½ lingurita cimbru
• ulei

Musaca de vinete

Foto interior si prima pagina: Musaca de vinete, Shutterstock

Mod de preparare musaca de vinete

Dupa ce ai curatat vinetele de coaja, le tai in felii lungi, urmand sa le prajesti pe ambele fete in tigaie. Apoi le scurgi zeama cu strecuratoarea si le presari cu sare. Trebuie sa prajesti si cartofii taiati in felii.

Calesti ceapa tocata in bucatele mici pana cand capata o nuanta aurie, dupa care adaugi carnea tocata fin, lasandu-o pe foc pana in momentul in care sucul sau se evapora. Iei de pe foc compozitia si adaugi un ou batut bine.

Asezi in tava cateva felii de cartofi pana cand acoperi toata suprafata tavii, adaugand deasupra carnea calita pe care o distribui uniform. Apoi adaugi deasupra stratul de vinete peste care pui rondelele de rosii.

Lasi musacaua de vinete in cuptor timp de 30 de minute, dupa care pui deasupra cele doua oua batute. Bagi tava inapoi in cuptor si o lasi timp de 30 de minute. Astfel vei obtine o musaca de vinete foarte gustoasa care va fi pe placul tuturor!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: