Tarta de ciocolata cu Lapte Condensat

Tarta de ciocolata cu Lapte Condensat
Kudika
22 Noiembrie 2014

Tarta cu ciocolata este desertul care va rasfata nu doar papilele gustative, ci toate simturile!

Aceasta reteta de Tarta cu ciocolata si Lapte Condensat Maresi ii apartine Gabrielei Simion de la Masterchef.

Plin de consistenta si versatil, va puteti baza pe aceasta tarta de ciocolata in orice imprejurare, fie ca il pregatiti pentru invitati, fie pentru o masa de duminica in familie. Daca sunteti in cautare de inspiratie pentru a prepara bunatati celor dragi si vreti sa-i surprindeti cum nu se poate mai placut, atunci aceasta reteta este exact ce aveti nevoie!

Foto interior si prima pagina: desert cu ciocolata, Shutterstock

Timp de pregatire: 90 de minute
Dificultatea retetei: usoara
Numar portii: 12

Ingrediente:

Blat:

  • 180g faina 000
  • 100g unt nesarat, rece
  • 1 galbenus ou
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 2 lingurite lapte condensat Maresi

Crema de ciocolata (ganache)

  • 350g de ciocolata neagra
  • 230ml lapte condensat Maresi
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Decor

  • 50g fulgi de migdale
  • 50g nuci
  • 100g zahar ars in diverse forme

Mod de preparare:

Pregatiti toate ingredientele si lasati-le la temperatura camerei pentru aproximativ 15 minute, cu exceptia untului, care trebuie sa fie foarte rece.


Pregatirea blatului

Amestecati ingredientele pentru blat in robotul de bucatarie, pana obtineti o compozitie omogena. Rezultatul trebuie sa fie un aluat compact, neted si care nu se lipeste de maini. Apoi formati o bila din aluat, acoperiti-o cu folie alimentara si lasati-o la frigider pentru 30 de minute.

Dupa cele 30 minute scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in 12 bucati egale, pe care le presati cu sucitorul pana ce foaia de aluat ajunge la dimensiunea formei. Puneti foaia de aluat in forma tapetata in prealabil cu unt si presati-o bine pe margine. Se fac gauri pe fundul blatului cu varful unei furculite si se acopera blatul cu hartie de copt.

Se introduce forma in cuptorul preincalzit timp de 15 minute la 180 grade C si se coace pentru 15 minute, dupa care se scoate hartia de copt. Se reintroduce la cuptor pentru inca 5 minute, pana cand blatul devine rumeniu.

Prepararea cremei de ciocolata (ganache)

Se marunteste ciocolata, apoi se pune intr-un bol incapator, rezistent la temperaturi mari. Se pune laptele condensat Maresi intr-o oala si se incalzeste pe aragaz. Lasati-o pe foc pana cand da in clocot o singura data. Imediat ce ati observat ca a ajuns la punctul de fierbere, stingeti flacara si luati oala de pe aragaz.

Se toarna laptele condensat Maresi peste ciocolata maruntita si se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn sau o spatula speciala pana ce ganache-ul va deveni omogen. Adaugati si esenta de rom si vanilie si amestecati pana la omogenizare. Lasati-o apoi la temperatura camerei pana la racire.

Decor

Se toarna in mini formele de blat crema de ciocolata preparata si se introduce in frigider peste noapte. Inainte de servire se adauga fulgi de migdale, nuci si ornamentul din zahar topit.

Pofta buna! Sa o savurati cu placere!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri