Mere coapte cu caramel si scortisoara

Mere coapte cu caramel si scortisoara
Kudika
6 Decembrie 2014

Mere coapte la cuptor reprezinta desertul minune al copilariei noastre, preferat in zilele magice de Craciun.

Pentru ca meritam sa ne rasfatam cat mai mult si odata cu apropierea sarbatorilor se trezeste, mai tare ca niciodata, copilul din noi, am pregatit pentru voi o reteta delicioasa de mere coapte cu caramel si scortisoara. Nu cred ca nu ati gustat niciodata din savoare merelor dulci si proaspat coapte, invelite cu aroma imbatatoare de scortisoara insa, daca nu ati facut-o pana acum, va recomand din suflet sa le incercati.

mere coapteFoto: mere coapte cu scortisoara, Shutterstock

Ingrediente mere coapte

  • Cateva mere mai mari si dulci (eu le prefer pe cele rosii)
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 caramele
  • Topping: inghetata de vanilie, sos de caramel sau scortisoara

Mod de preparare mere coapte

Se spala foarte bine merele, se taie partea de sus, se scoate cotorul, apoi pentru a obtine efectul unui mar ca un boboc inflorit se fac taieturi circulare in jurul centrului sau. Merele se pun intr-o tava, unsa in prealabil cu putin unt si se adauga in mijlocul fiecaruia doua caramele.

Untul, tinut la temperatura camerei, se amesteca impreuna cu zaharul brun si se incalzesc pentru 30 de secunde la cuptorul cu microunde. Apoi se aduga faina si scortisoara, iar amestecul obtinut se toarna peste fiecare mar.

Tava se pune in cuptorul preincalzit si se lasa 30-40 de minute. Se verifica din cand in cand, pana cand se inmoaie merele. Cand sunt gata se scot din cuptor si se adauga deaupra o lingura de inghetata de vanilie.

Pofta buna!

Foto prima pagina: mar copt cu caramel, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri