Produs publicat in 2006 la Pro Editura si Tipografie si disponibil pe Elefant.ro
Autor: Lam Kam Chuen, Lam Kai Sin, Lam Tin Yu
Pret: 14,04 lei

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Prezentare

Ceaiul este una dintre cele mai populare si revigorante bauturi din lume, dar v-ati gandit vreodata la istoria din spatele unei cesti de ceai sau la modul in care planta a fost crescuta si ceaiul a fost pregatit?

In Datina ceaiului, maestrul Lam reinvie legendele din jurul acestei stravechi, renumite bauturi chinezesti, aratandu-ne cine a descoperit ceaiul, cum si-au dobandit numele diferitele varietati de ceai si cum s-a raspandit cultura ceaiului in intreaga lume. El explica si complicatul proces al cultivarii diverselor soiuri de ceai si al pregatirii frunzelor pentru infuzie.

Desi numeroase varietati de ceai sunt inca pregatite in modul traditional, maniera in care bem ceaiul s-a schimbat substantial – in lumea ocupata de azi, majoritatea oamnilor isi beau ceaiul pe fuga si putini sesizeaza daca e un ceai banal, produs in masa, sau un amestec de calitate cu o aroma unica. Maestrul Lam reinvie „datina ceaiului“si va poarta pas cu pas prin ceremonia chinezeasca corespunzatoare, de la alegerea serviciului de ceai si incalzirea apei pana la servirea si savurarea ceaiului ales.

Redescoperiti arta simpla a relaxarii in fata unei cesti de ceai.
Invatati sa puneti in practica ceremonia traditionala ca sa obtineti cel mai bun ceai si ca sa va schimbati pentru totdeauna impresia despre acesta.
Descoperiti gusturile subtile si aromele delicate ale diferitelor ceaiuri.
Urmariti pasionanta istorie a ceaiului din 2700 i.Hr. pana azi.
Descoperiti proprietatile curative ale ceaiului puse in lumina de cercetarile stiintifice actuale.
Tratati bolile comune cu una dintre cele 20 de retete traditionale de ceai.

Foto prima pagina: ceasca de ceai, Shutterstock

Recomandare de carte: Ultima Ora
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta