Lasa-te inspirat de bucataria chinezeasca si prepara apetisantele pachetele de primavara dupa aceasta reteta.
Poate ca prima data cand ai auzit de pachetelele de primavara ai crezut ca este o adevarata provocare sa le gatesti. Nimic mai fals. Nu este nevoie sa te duci la un restaurant chinezesc pentru a manca aceste minunatii; le poti prepara foarte usor si singur. Si cine stie, poate in felul acesta descoperi o noua pasiune pentru mancarea asiatica.
Ingrediente pachetele de primavara
- 150 g taietei din faina de orez
- 1 ou
- 2-3 linguri soia
- 250 g varza
- 4 ardei grasi
- 2 bucati praz
- 2 morcovi
- sare
- piper
- ulei de masline
- foi din faina de orez
- ghimbir
- 1 ceapa
- unt
Foto interior si prima pagina: Mancare, Shuterstock
Mod de preparare pachetele de primavara
Mai intai speli legumele bine dupa care trebuie sa tai ardeii, varza si prazul in bucatele mici si subtiri si sa dai morcovul pe razatoare. Dupa ce ai terminat lungul proces de tocare a legumelor urmeaza sa le pui la calit intr-o tigaie cu ulei si foarte putin unt. Adauga treptat legumele si lasa-le pana in momentul in care acestea devin mai moi. Apoi adauga la amestecul din tigaie soia, sare, piper si ghimbir.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Asia Fest ajunge pentru prima dată la Brașov, 1-3 august, trei zile de cultură și gastronomie asiatică în inima orașului
- Pentru prima oară, ASIA FEST are loc în “Orașul de sub Tâmpa” Între 1 și 3 august, cultura și gastronomia Asiei
- Călătorie culinară prin Asia, fără pașaport: Parcul Titan găzduiește cea de- a 5-a ediție Asian Food Fest, între 23 și 25 mai
Pasul urmator este sa lasi la inmuiat taieteii intr-un bol cu apa fierbinte. Mai apoi ii pui in tigaie impreuna cu legumele, avand grija sa amesteci in tot acest timp in compozitie. Este nevoie ca umplutura pe care o vei folosi pentru pachetele sa se raceasca.
In timp ce umplutura este lasata la racit, te poti apuca de pregatirea foilor de orez. Inainte de a le umple cu amestecul de legume si taietei, trebuie sa lasi la inmuiat pe rand fiecare foaie de orez intr-un vas cu apa calda. Urmeaza sa ungi foile cu ou si sa formezi rulouri cu umplutura obtinuta.
La sfarsit, pui pachetele intr-o oala de marime medie si le lasi la prajit in uleiul care trebuie sa le acopere. O alternativa ar fi sa pui pachetelele la cuptor daca vrei sa eviti prajirea lor.