Setari Cookie-uri

Fursecuri glazurate cu lichior de oua

Daca ti-e pofta de ceva dulce si usor de facut reteta de fursecuri glazurate cu lichior de oua este alegerea ideala.

Nu putine sunt momentele in care, simtim nevoia sa ne rasfatam cu ceva dulce care sa ne incante papilele gustative, iar cele mai bune si sanatoase dulciuri sunt cele facute la tine acasa. De aceasta data, ne-am lasat inspirati de faimoasa Taylor Swift, asa ca am pregatit pentru voi o reteta delicioasa de fursecuri glazurate cu lichior de oua.

fursecuri glazurate Foto: fursecuri glazurate, Shutterstock

Ingrediente fursecuri glazurate cu lichior de oua

  • 1 pliculet de chai condimentat
  • Unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • ¼ cana lichior de oua
  • ¼ cana zahar tos
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 lingurita nucsoara rasa

Mod de preparare fursecuri glazurate cu lichior de oua

Delicioasele fursecuri aromate nu sunt foarte greu de facut insa, necesita putina atentie. Se scot frunzele de ceai din sac si se amesteca bine, intr-un castron mare, impreuna cu untul, oul si doua linguri din lichiorul de oua (poti sa vezi reteta noastra aici).

Intr-o tava se pune hartie de copt, apoi se formeaza din aluat bilute de aproximativ 3 cm diametru, pe care le asezam la distanta una de cealalta si le pisam usor cu fundul unui pahar. Se face un amestec din lingurita de scortisoara si ¼ cana zahar tos si se presara pe fiecare fursec in parte. Se pune tava in cuptorul incins in prealabi si se lasa timp de 8-10 minute, pana devin usor maronii. Se scot si se lasa 1-2 minute sa se raceasca apoi se pun in frigider timp de 30 de minute.

Intr-un castron mai mic, se amesteca zaharul pudra, nucsoara si cele 2 linguri ramase din lichiorul de oua, pana se obtine un amestec omogen. Se toarna glazura peste fursecurile racite, se mai lasa cateva minute, apoi sunt gata.

Citește și:

Pofta buna!

Sursa: countryliving.com

Foto prima pagina: fursecuri glazurate, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.