Setari Cookie-uri

Cocktailuri de revelion: idei incredibile de la Jamie Oliver

Da un plus de savoare si destinde atmosfera pentru petrecerea de anul nou, cu o serie de cocktailuri care te vor cuceri de la prima inghititura.

Este o seara speciala in care lasam toate grijile, problemele, amintirile si intram in noul an, pregatite de alte provocari si momente care sa ne faca viata mai surprinzatoare si mai frumoasa. In loc de traditionalul vin rosu, al tariilor obisnuite si al sucurilor de la supermarket de ce sa nu incercati cateva cocktailuri fascinate pregatite de insusi Jamie Oliver. Sunt apetisante, extrem de gustoase, pregatite cu ingrediente fine si de sezon, intr-un aspect ce te va lasa si pe tine si pe totii invitatii fara cuvinte.

cocktailuri revelion
Foto: cocktailuri, Shutterstock

Cele mai bune cocktailuri de revelion

1. Eggnog (Lichior de oua)

Lichiorul de oua este o bautura traditionala pentru sarbatoarea de Craciun si de Revelion, avandu-si radacinile inapoi in secolul 14, in Anglia. In trecut lichiorul acesta era format din lapte cald coagulat cu bere, iar de-a lungul timpului au fost adaugate si ouale, incet incet formandu-se bautura minune de astazi. Ai nevoie de 700 ml lapte, 240 ml smantana, scortisoara, boabe de vanilie, doua lingurite nucsoara rasa, 5 oua, 130 g zahar, 175 ml rom. Intr-un castron se combina laptele, smantana, scortisoara, vanilia si nucsoara. Se lasa pana se fierbe, la foc mediu, apoi se ia de pe foc si se lasa la infuzat. Galbenusurile se bat cu zahar pana se formeaza un amestec mai gros, apoi se toarna laptele, amestecand in acelasi timp pana cand se omogenizeaza. Se adauga romul si se lasa peste noapte la frigider. Inainte de servire se presara putina nucsoara rasa deasupra.

cocktailuri revelion
Foto: lichior de oua, Shutterstock

Sursa: jamieoliver.com

Citește și:

2. Negroni sparkles

Un cocktail special pentru serile festive, cu un gust dulce-amarui si bule efervescente. Ai nevoie de sucul si coaja de la doua portocale, 4 linguri de marmelada de portocale, 250 ml martini amar si o sticla de Martini Prosecco tinuta la rece. Sucul, coaja si marmelada de portocale se pun intr-o oala si se fierb la foc mic, timp de 5 minute, amestecand pana se formeaza un sirop, apoi se lasa la racit. Intr-o carafa, se amesteca siropul cu Martini amar apoi se toarna in pahare, mai putin de jumatate, apoi se adauga si Martini Prosecco pana sus.

Sursa: jamieoliver.com

3. Rossini

Este usor de facut si extrem de gustos. Ai nevoie de capsune (3 pentru fiecare persoana in parte) o lingurita de zahar, sucul de la o lamaie si 125 de ml de Martini Prosecco. Capsunele, zaharul si sucul de lamaie se amesteca intr-un blender pana se formeaza un sirop. Apoi se adauga putin Prosecco si se amesteca din nou. Siropul si Martini se toarna intr-un agitator sau intr-o sticla, se adauga gheata si se agita. Se toarna in pahare, iar la final se mai pune un strop de apa minerala.

cocktailuri revelion
Foto: cocktailuri, Shutterstock

Sursa: jamieoliver.com

Citește și:

4. Autumn Crumble Cocktail

Un cocktail de iarna special, Autumn Crumble Cocktail, are un gust incredibil care te cucereste de la prima inghititura. Ai nevoie de o sticla de Martini Bianco, suc de mere, ghimbir si bucati de mere. Se adauga 50 ml de Martini Bianco in paharul cu gheata, se toarna si sucul de mere, se acopera cu ghimbir si se amesteca usor. La final se decoreaza cu bucatele de mar.

Sursa: jamieoliver.com


Foto: cocktail, Shutterstock

5. Christmas Punch

Ai nevoie de 75 ml suc de clementine, 150 ml lichior Benedictine, 225 ml whiskey sau coniac, 300 ml suc de afine, seminte de vanilie, o portocala taiata felii, visine. Se amesteca bine toate ingredientele intr-un vas, apoi se pune in frigider timp de 2-3 ore. Inainte de a-l servi se adauga, in fiecare pahar, cate o felie de portocala.

Sursa:
jamieoliver.com

Retete preluate de pe jamieoliver.com

Foto prima pagina: cocktail, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Decembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.