Setari Cookie-uri

3 retete de desert fara coacere

In cazul in care te-ai saturat de cuptorul din bucataria ta poti prepara aceste retete de desert gustoase fara sa fii nevoita sa coci ceva.

Iti proupunem sa incerci cateva retete care vor fi pe placul tau datorita faptului ca nu va mai trebui sa mai folosesti cuptorul pentru a prepara un desert apetisant pe care cei mici nu il vor putea refuza. Poti incerca aceste retete mai ales vara cand caldura doboratoare nu iti permite sa mai coci nimic dar si in momentele in care vrei sa gatesti ceva bun si dulce, urmand doar cativa pasi simpli.

Cheesecake

Cheesecake

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Pentru inceput dai prin razatoare biscuitii, punand compozitia obtinuta intr-un bol in care adaugi unt topit si amesteci bine. Dupa ce amestecul s-a omogenizat, il pui intinzi uniform pe fundul unei tavi de tort pe care o pui mai apoi in congelator unde o lasi timp de o ora. Intre timp poti amesteca branza cu zaharul pudra si cu frisca gata batuta folosind un mixer. Mai apoi lasi la hidratat gelatina in apa dupa care o pui intr-un bol cu lapte caldut, avand grija ca acesta sa nu fie prea fierbinte. La amestecul de branza adaugi gelatina si laptele, mixand bine in tot acest timp. Pui aceasta compozitie in tava de tort pe care o lasi in frigider pentru cateva ore. Poti orna cheesecake-ul cu cateva feliute subtiri de mango. Desi nu este tocmai cea mai rapida reteta deoarece trebuie sa astepti pana cand se raceste cheesecake-ul, efortul pe care trebuie sa il depui este chiar foarte mic.

Citește și:

Tarta de ciocolata

Tarta de ciocolata

Foto: Mancare, Shutterstock

Mai intai pisezi biscuitii cu un sucitor sau ii dai prin razatoare, dupa care pui pesmetul intr-un bol in care adaugi untul frecat mai intai cu zaharul. Amesteci pana cand obtii o compozitie omogena, avand grija ca zaharul sa se dizolve. Pui blatul pe o tava pe care o lasi mai apoi in frigider timp de o jumatate de ora. Trebuie sa te apuci dupa aceea de pregatit crema: topesti ciocolata neagra intr-o oala la foc mic, adaugi frisca sau smantana si zahar vanilat, amestecand in tot acest timp. La sfarsit torni amestecul obtinut peste blatul rece si apoi lasi tarta in frigider pentru cel putin o ora pana cand ciocolata s-a mai intarit.

Budinca de casa fara fierbere

Budinca

Foto: Mancare, Shutterstock

Budinca de casa fara fierbere se face atat de repede si de simplu incat este inutil sa apelezi la praful cumparat din magazine. Pe langa acest fapt, nici nu iti trebuie prea multe ingrediente intrucat ai nevoie doar de lapte de cocos, ulei vegetal, zahar vanilat, esenta de vanilie si sa nu uitam de capsuni, fructul minune care ii da un gust absolut delicios acestui preparat. La inceput pui intr-un blender uleiul vegetal, zaharul care poate fi inlocuit cu mierea, esenta de vanilie, cateva bucati de mango sau banane si putin lapte de cocos intrucat restul laptelui trebuie sa il adaugi treptat pe masura ce amesteci compozitia obtinuta cu blenderul. Mai apoi trebuie sa lasi amestecul in frigider la racit pentru ca astfel acesta se va mai ingrosa putin. Pui capsunile deasupra si budinca ta savuroasa este gata!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Februarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.