Beneficiile usturoiului verde + 3 retete delicioase

Beneficiile usturoiului verde + 3 retete delicioase
Kudika
21 Februarie 2015

Usturoiul verde este unul dintre alimentele care nu ar trebui sa lipseasca din bucataria noastra. Ti-am pregatit trei retete gustoase cu aceasta planta.

Nu este o noutate faptul ca usturoiul verde poate contribui semnificativ la sanatatea organismului nostru, insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne reamintim din cand in cand ca pe langa aroma deosebita pe care usturoiul verde le-o da preparatelor, beneficiile sale sunt cu adevarat surprizantoare. Inca un lucru de retinut este faptul ca pentru a ne bucura de proprietatile sale terapeutice ar trebui sa il consumam in stare cruda.

Usturoiul verde si beneficiile lui pentru sanatate

Previne cancerul

Aceasta planta care contine fosfor, calciu, sulf, potasiu si numeroase vitamine poate fi folosita in tratamentul si prevenirea unor boli si infectii. Rolul usturoiului verde nu este numai de a ne incanta cu gustul sau; el ne intareste sistemul imunitar astfel incat sa putem face fata si bolilor mai grave precum cancerul. In afara de substantele sale anticancerigene si antiinflamatoare, usturoiul contine si fitohormonii necesari procesului de detoxifiere.

Ne protejeaza de bolile de inima

Usturoiul verde este foarte bun si pentru inima, intrucat contine anumite substante care o protejeaza de boli. De exemplu, manganul din planta ne ajuta sa ne mentinem colesterolul la un nivel normal. De asemenea, daca suferim de infectii gastro-intestinale este recomandat consumul de usturoi insa trebuie sa fim atenti caci in cazul in care avem gastrita, ar trebui sa il evitam deoarece este posibil ca acesta sa produca arsuri in stomac.

Retete delicioase cu usturoi verde

Salata de oua cu usturoi verde

Salata de oua

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Aceasta salata este atat de gustoasa incat cu siguranta nu te vei multumi cu o singura portie. Pentru a prepara salata ai nevoie de cateva ingrediente: oua, ulei de masline, ceapa, usturoi verde, sare si piper. Mai intai fierbi ouale astfel incat sa se intareasca dupa care le scoti din apa si le lasi putin sa se raceasca pentru a le putea curata de coaja. Dupa ce le-ai curatat, le tai in bucatele mici, avand grija sa nu se sfarame prea mult. Speli ceapa si usturoiul verde, dupa care le tai si pe acestea. Le pui intr-un bol impreuna cu ouale peste care torni ulei de masline si amesteci dupa ce ai pus sarea si piperul.

Sos de usturoi verde

Sos de usturoi verde

Foto: Mancare, Shutterstock

Alaturi de o friptura apetisanta dar si de legume coapte sosul de usturoi verde nu are cum sa dea gres. Intr-adevar s-ar putea ca usturoiul verde sa nu fie prima noastra alegere cand avem de facut un sos; ba chiar putem fi tentati sa preparam un mujdei delicios pe care sa il savuram cu o garnitura de pastai. Cu toate acestea usturoiul verde promite o experienta culinara diferita de cea cu care ne-am obisnuit: este vorba despre o reteta simpla dar speciala. Tot ce trebuie sa faci este sa toci marunt usturoiul verde si sa il pui intr-un blender impreuna cu uleiul de masline, sarea, otetul balsamic si piperul.

Ciuperci cu usturoi verde

Ciuperci cu usturoi verde

Foto: Mancare, Shutterstock

Desi nu este cea mai sanatoasa reteta intrucat implica prajirea ingredientelor de baza, merita sa faci o exceptie si sa te bucuri macar o data de aceasta mancare de ciuperci cu usturoi verde. Pentru inceput trebuie sa toci marunt usturoiul verde si ceapa, dupa care le pui la calit impreuna cu putin ulei de masline. Dupa cateva minute adaugi in tigaie si bucatelele de ciuperci pe care le-ai taiat inainte de a face acest pas. Le mai lasi putin pe foc dupa care poti adauga marar deasupra si mancare ta este gata!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri