Cele mai gustoase prajituri de post

Cele mai gustoase prajituri de post

Chiar daca te-ai hotarat sa tii post, nu inseamna ca nu ai voie sa te bucuri de aroma si gustul prajiturilor.

Postul nu inseamna neaparat o alimentatie stricta si poti sa gusti din micile placeri culinare dulci pe toata durata lui. Pentru ca desertul este fara indoiala cea mai placuta parte a unei mese, iar eu trebuie sa recunosc, sunt o impatimita a dulciurilor, am pregatit pentru voi 3 variante de prajituri de post usor de facut si delicioase.

prajituri de postFoto: negresa, Shutterstock

Prajituri de post rapide

Negresa de post

O prajitura extrem de savuroasa si de simpla pentru care ai nevoie de cateva ingrediente. Pentru blat sunt necesare 250 g zahar, 300 g faina, 100 ml ulei, 100 g nuca macinata, 100 g gem caise, 300 ml apa, 1 praf de copt, 1 esenta vanilie, 20 g cacao. Pentru glazura ai nevoie de 1 esenta de rom, 30 g cacao, 50 g zahar brun, 100 g Rama Maestro, 50 g nuca de cocos. Se adauga toate ingredientele pentru blat intr-un castron, apoi se amesteca bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava si se pune la cuptor, la 180 grade timp de aproximativ 50 de minute. Intr-o cratita se pun toate ingredientele pentru glazura si se topesc (mai putin nuca de cocos). Cand sunt gata se toarna peste blatul copt si apoi se presara deasupra cu nuca de cocos.

Prajitura cu biscuiti si pere

Ai nevoie de 60 biscuiti simpli, 2 kg pere, 600 g zahar, esenta de vanilie, scortisoara, 4 plicuri budinca de vanilie, 1,2 l apa, sare. Intr-o cratita se pun la fiert apa cu zaharul. Perele se curata de coaja si se taie cuburi mici, apoi se adauga peste apa cu zahar si se fierb impreuna, pana ce perele devin moi. Cele 4 plicuri de budinca se dizolva in 200 ml de apa, iar cand perele sunt gata se adauga praful de budinca si se mai lasa la fiert timp de cateva minute, amestecand continuu. Cand e gata si se formeaza o compozitie omogena se adauga un strop de sare, esenta de vanilie si scortisoara. Biscuitii se aseaza pe un platou sau o tava, apoi se toarna un strat de crema, cat este fierbinte. La final trebuie sa fie 3 straturi de biscuiti si 3 de crema, din care ultimul sa fie cel de crema. O lasam putin sa se raceasca apoi se tine la frigider cateva ore.

prajituri de post

Foto: prajitura, Shutterstock

Prajitura cu bulion

Printre cele mai bune prajituri de post se numara si prajitura cu bulion, pentru care ai nevoie de: 15 linguri de ulei, 15 linguri de zahar, 15 linguri de bulion, 1 praf de sare, faina cat cuprinde, 1 plic praf de copt si dulceata de prune. Bulionul, zaharul, uleiul, praful de copt si sarea se pun intr-un vas si se amesteca bine, apoi se adauga faina, treptat, pana se obtine un aluat omogen. Acesta se imparte in trei si fiecare parte se intinde pe o tava si se baga la cuptor la copt, pana devine usor maronie. Se lasa la racit, apoi intindem dulceata de prune pe prima parte si alternam. Ultima foaie se pudreaza cu zahar praf.

Foto: prajitura cu ciocolata, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri