Setari Cookie-uri

Cum sa faci sosul olandez perfect

Se numara printre cele 5 sosuri de baza ale bucatariei franceze fiind un adevarat deliciu culinar.

Sosul olandez este extrem de cunoscut si folosit in gastronomia occidentala, avand o textura fina si pufoasa, asemanatoare unei maioneze calde. Desi poate parea mai dificil de pregatit, este nevoie de mai multa atentie si putina indemanare pentru a obtine sosul olandez perfect. Se potriveste de minune cu preparatele din peste, fripturi la gratar, legume sau oua benedict.

sos olandez Foto: sos olandez, Shutterstock

Ingrediente sos olandez

  • 3 galbenusuri
  • 200 ml unt topit
  • Sare, piper (de preferat alb)
  • Zeama de lamaie

Mod de preparare sos olandez

Untul se topeste intr-un vas pus pe foc mic, fara sa fie amestecat timp de aproximativ 10 minute, apoi se ia de pe aragaz si se trece prin sita. Intr-un alt vas se pune apa la fiert, iar deasupra se pune un bol cu galbenusurile de ou. Cand apa incepe sa se incalzeasca, se iau 3 linguri si se adauga peste galbenusuri amestecand rapid cu un tel, pana capata o consistenta de smantana moale.

Untul topit se incorporeaza putin cate putin amestecand in acelasi timp, pana cand se termina intreaga cantitate. Aveti grija sa nu turnati toata cantitatea de unt odata! In cazul in care amestecul devine prea dens se adauga putina apa. Se scurge sucul unei jumatati de lamaie, apoi se adauga sarea si piperul. Se serveste cald, imediat dupa preparare.

Foto: sos olandez, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.