Blog Kudic: Locul de munca in care te simti ca acasa

Blog Kudic: Locul de munca in care te simti ca acasa

Vineri imi sustin licenta. De aceea, in prag de incheiere a unui ciclu de viata (ce-mi place asta!:D), primesc din ce in ce mai des intrebarea si ce-o sa faci in continuare? Spun nu stiu si admit ca gasirea unui loc de munca from 9 to 5 este ultima mea preocupare in momentul de fata. De fapt, gasirea unui loc de munca. Stiu ca se va intampla si asta si stiu ca vechimea in campul muncii il va face pe copilul meu sa exclame dar de cand muncesti !, ceea ce ma va face sa-l dau afara din casa pentru ca, indirect, m-a facut batrana; pe scurt, cam aceeasi reactie pe care o am eu cand tata imi spune ca are peste 20 de ani vechime. Adica numarul de ani pe care ii am eu. In concluzie, no job, no kids, deci tinerete fara batranete si viata fara de moarte. Glumesc, fireste :-)

job Locul de munca in care te simti ca acasa

Vineri imi sustin licenta. De aceea, in prag de incheiere a unui ciclu de viata (ce-mi place asta!:D), primesc din ce in ce mai des intrebarea “si ce-o sa faci in continuare?” Spun “nu stiu” si admit ca gasirea unui loc de munca from 9 to 5 este ultima mea preocupare in momentul de fata. De fapt, gasirea unui loc de munca.

Stiu ca se va intampla si asta si stiu ca ‘vechimea in campul muncii‘ il va face pe copilul meu sa exclame “dar de cand muncesti !”, ceea ce ma va face sa-l dau afara din casa pentru ca, indirect, m-a facut batrana; pe scurt, cam aceeasi reactie pe care o am eu cand tata imi spune ca are peste 20 de ani vechime. Adica numarul de ani pe care ii am eu. In concluzie, no job, no kids, deci tinerete fara batranete si viata fara de moarte. Glumesc, fireste.

jobbSerios insa, vara aceasta este dedicata altor lucruri in ceea ce ma priveste. Cu toate acestea, n-au fost putine datile in care m-am gandit, la fel ca multi altii, cum ar arata locul de munca ideal. Dimineata am citit un articol in Cotidianul despre faptul ca Google este cea mai atenta si cea mai permisiva companie in raport cu angajatii sai.

“Google le dă angajaţilor de la “saci pentru somnul de după-amiază”, care le permite o pauză scurtă în timpul zilei, la dreptul de a utiliza 20% din timpul de muncă pentru proiecte adiacente, care ar putea conduce la apariţia de noi idei.“

Treaba cu cei 20% din timpul de munca alocat proiectelor adiacente mi se pare o initiativa foarte inteligenta mai ales cand vorbim de un domeniu creativ. Intr-un asemenea domeniu, nimeni nu poate fi creativ intr-un acelasi loc, la nesfarsit pentru ca ideile nu-s nenumarate, iar entuziasmul incoltit de deadline-uri, de birocratie, de mustrari, de tensiune crapa-n patru ca piatra la inghet.

Cred ca Google castiga teren cu mesajul pe care-l transmite angajatilor sai: stiu ca sunteti oameni super inteligenti, dar mai stiu ca sunt dati cand va plictisiti de ceea ce faceti, ca la pranz vi se face somn, ca puteti sa incepeti sa va urati locul de munca pentru ca nu va mai lasa timp pentru alte lucruri care va plac si asa mai departe. Si se poarta in conformitate cu mesajul acesta.

Cum arata locul vostru de munca ideal?

Acest articol este un post de pe blogul Andreei. De ce vi l-am prezentat? Pentru ca Andreea scrie frumos, sfaturile ei sunt utile, iar stilul si blogul ei ne plac foarte mult... altfel spus, pentru ca blogul Andreei este kudic!

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri