Setari Cookie-uri

Renuntarea la scenele sexuale din filme, noua tendinta de la Hollywood

Scenele sexuale, la mare cautare la Hollywood in trecut.

Renuntarea la scenele sexuale din filme, noua tendinta de la Hollywood
Scenele sexuale, la mare cautare la Hollywood in trecut.

Scenele sexuale au inceput sa dispara in ultimele 18 luni din scenariile filmelor americane, intrucat acestea influenteaza negativ incasarile peliculelor, iar producatorii s-au orientat catre lungmetraje care pot fi vazute de intreaga familie, informeaza Mediafax.

"A existat o vreme cand un film avea foarte putine sanse de a fi considerat un succes daca nu includea cateva scene fierbinti", afirma autorii acestui articol, publicat pe site-ul tabloidului britanic Daily Mail.

In zilele noastre, insa, se pare ca producatorii si studiourile de la Hollywood considera sexul ca pe un impediment major in calea succesului comercial. Potrivit expertilor, scenele sexuale au inceput sa dispara in ultimele 18 luni din scenariile de film.

Citește și:

Acest aspect este motivat de faptul ca producatorii americani vor sa evite ca filmele lor sa fie clasificate conform indicatorului "adult-only" ("doar pentru adulti"), dar si de faptul ca femeile au devenit tot mai mult acelea care aleg filmul care trebuie vazut atunci cand merg la cinematograf cu partenerii lor de viata.

Noua abordare reprezinta o schimbare majora fata epoca in care filmele hollywoodiene provocau intentionat controverse prin scenele cu continut sexual pe care le includeau.

Printre cele mai faimoase exemple din acea epoca sunt scenele fierbinti cu Sharon Stone din "Instinct primar/ Basic Instinct" si cu Kim Basinger in "9 saptamani si jumatate".

Vincente Bruzzese, directorul diviziei de film din cadrul companiei de cercetari de piata Ipsos, spune ca scenele sexuale sunt eliminate in prezent cu regularitate din filme de producatorii acestora.

Citește și:

"Scenele sexuale erau scrise, indiferent de intriga, pentru a condimenta actiunea filmului. Insa, in zilele noastre, tot ce ar putea sa aduca aceste scene ar fi un indicator de clasificare «adult only», iar filmul ar pierde astfel publicul tanar. Astazi, astfel de scene sunt scrise cu multa grija de producator chiar inainte ca filmul sa fie turnat. Ei se intreaba: «chiar avem nevoie de sex? In locul scenelor sexuale putem sa umplem spatiile libere din film cu efecte speciale uluitoare si sa pastram astfel indicatorul de clasificare «family-friendly» ("ce poate fi vizionat de intreaga familie»)", a explicat Vincente Bruzzese.

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.