Setari Cookie-uri

Lista completa a castigatorilor premiilor Oscar 2015

Premiile Oscar 2015, o seara de exceptie pentru lumea filmului.

Lungmetrajul "Birdman" a fost marele invingator la gala premiilor Oscar 2015, intr-o ceremonie intens politizata, in cadrul careia pelicula regizata de Alejandro Gonzalez Iñárritu a castigat patru trofee, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" si "cel mai bun regizor", potrivit variety.com, informeaza Mediafax.

Cei mai multi dintre castigatori s-au folosit de discursurile lor nu doar pentru a multumi agentilor lor si partenerilor lor de viata. Graham Moore, scenaristul filmului "The Imitation Game", a transmis un mesaj de speranta pentru adolescentii care intampina dificultati in a se adapta in societate, dezvaluind in public pentru prima data faptul ca a incercat sa se sinucida in adolescenta, cand suferea de depresie.

Patricia Arquette a avut si ea un discurs polemizant, sustinand cauza femeilor din lumea intreaga carora, la fel ca personajul ei din "Boyhood", le este foarte greu sa gaseasca un echilibru intre cresterea copiilor si evolutia si realizarile profesionale la locul de munca.

Citește și:

"Noi am luptat pentru dreptul la egalitate al tuturor celorlalti", a spus actrita americana. "A venit randul nostru sa cerem salarii egale pentru totdeauna si drepturi egale pentru femeile din Statele Unite ale Americii", a adaugat ea.

Insa nu toate discursurile au avut ca tema principala un subiect politizant. J.K. Simmons, un actor care a interpretat de-a lungul anilor numeroase roluri, s-a folosit de momentul sau petrecut pe scena pentru a multumi sotiei si copiilor lor si si-a incheiat discursul indemnandu-i pe spectatori si telespectatori sa isi pretuiasca parintii.

"Spuneti-le ca ii iubiti si multumiti-le si ascultati-le sfaturile atat timp cat ei vor inca sa vorbeasca cu voi", a spus J.K. Simmons.

Atat Patricia Arquette, cat si J.K. Simmons au dominat sezonul premiilor de la Hollywood din acest an, iar victoriile lor de la Oscar erau asteptate de catre specialisti.

Citește și:

Momentul de deschidere al galei a evidentiat talentul de cantaret si dansator al actorului Neil Patrick Harris, intr-un moment muzical artistic si umoristic, in care starul american a colaborat cu Anna Kendrick si Jack Black, aducand un tribut muzical filmelor, marcat si de cateva referiri amuzante, precum cele care au vizat filmul "Fifty Shades of Grey" si amenintarile aduse de tehnologia digitala.

Neil Patrick Harris a glumit si pe seama incasarilor mici generate de multe lungmetraje nominalizate la categoria "cel mai bun film", spunand ca "American Sniper", cu cele 300 milioane de dolari ale sale reprezinta "un fel de Oprah Winfrey".

A fost pentru prima data cand Neil Patrick Harris a prezentat gala premiilor Oscar. Talentatul actor american a avut succes in trecut prezentand galele Emmy si Tony.

Citește și:

Prezentam in continuare lista completa a castigatorilor celei de-a 87-a editii a premiilor Oscar:

Cel mai bun film: "Birdman", de Alejandro G. Iñárritu
Cel mai bun regizor: Alejandro G. Iñárritu ("Birdman")
Cel mai bun actor in rol principal: Eddie Redmayne ("The Theory of Everything")
Cea mai buna actrita in rol principal: Julianne Moore ("Still Alice")
Cel mai bun actor in rol secundar: J.K Simmons ("Whiplash")
Cea mai buna actrita in rol secundar: Patricia Arquette ("Boyhood")
Cel mai bun film strain: "Ida", de Pawel Pawlikowski (Polonia)
Cel mai bun lungmetraj de animatie: "Big Hero 6"
Cea mai buna regie artistica: "The Grand Budapest Hotel"
Cel mai bun scenariu adaptat: "The Imitation Game" (Graham Moore)
Cel mai bun scenariu original: "Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)" (Alejandro G. Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Jr. & Armando Bo)
Cea mai buna imagine: "Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)"
Cel mai bun montaj: "Whiplash"
Cea mai buna coloana sonora: "The Grand Budapest Hotel" (Alexandre Desplat)
Cel mai bun cantec: "Glory" din "Selma"
Cel mai bun montaj de sunet: "American Sniper"
Cel mai bun mixaj de sunet: "Whiplash"
Cele mai bune efecte vizuale: "Interstellar"
Cel mai bun machiaj/ cea mai buna coafura: "The Grand Budapest Hotel"
Cele mai bune costume: "The Grand Budapest Hotel"
Cel mai bun scurtmetraj animat: "Feast"
Cel mai bun scurtmetraj de fictiune: "The Phone Call"
Cel mai bun lungmetraj documentar: "CitizenFour"
Cel mai bun scurtmetraj documentar: "Crisis Hotline: Veterans Press 1"

Citește și:

foto prima pagina: Guliver/ Splash News

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.