Setari Cookie-uri

Topul celor mai bine platite celebritati din lume

Celebritatile cu cele mai mari incasari din ultimele 12 luni. Cine este cea mai bogata vedeta?

Cantareata Katy Perry si actorul Robert Downey Jr. ocupa pozitii fruntase in topul 100 al celor mai bine platite celebritati din lume, realizat anual de revista Forbes, pe baza onorariilor primite de aceste persoane in ultimele 12 luni, informeaza Reuters. potrivit Mediafax.

foto:Guliver/ Splash News

Pugilistii Floyd Mayweather si Manny Pacquiao ocupa primele doua locuri in acest top dat publicitatii luni, in urma meciului de box - extrem de profitabil din punct de vedere financiar - pe care l-au disputat luna trecuta la Las Vegas.

Cu venituri estimate la 300 de milioane de dolari obtinute pe parcursul ultimelor 12 luni, Floyd Mayweather se afla pe primul loc in acest clasament. Manny Pacquiao ocupa pozitia a doua, cu venituri de 160 de milioane de dolari.

Onorariile pe care le-au primit in urma meciului disputat pe 2 mai, castigat de Mayweather in urma unei decizii unanime a arbitrilor, nu au fost deocamdata dezvaluite. Estimarile revistei Forbes au la baza ceea ce expertii au descris ca fiind "cea mai bogata partida in istoria boxului".

Citește și:

"Onorariile de 300 de milioane de dolari primite de Mayweather au doborat precedentul record aferent veniturilor obtinute de un sportiv, detinut anterior de jucatorul de golf Tiger Woods, care a incasat 115 milioane de dolari in 2008", a spus Natalie Robehmed, editor al revistei Forbes.

Cantareata Katy Perry a obtinut, gratie profitabilului turneu mondial "Prismatic World Tour", venituri de 135 milioane de dolari in perioada mentionata si ocupa locul al treilea in acest top.

Grupul britanic One Direction se afla pe pozitia a patra, cu onorarii de 130 de milioane de dolari, iar prezentatorul de radio si televiziune Howard Stern ocupa locul al cincilea, cu onorarii de 95 de milioane de dolari.

Muzicienii si sportivii au dominat Topul 10, care a inclus doar doua femei.

Garth Brooks, un star al muzicii country, se afla pe pozitia a sasea, cu onorarii de 90 de milioane de dolari, iar cantareata pop-country Taylor Swift ocupa locul al optulea, la egalitate cu actorul Robert Downey Jr., cu venituri de 80 de milioane de dolari obtinute in ultimele 12 luni.

Citește și:

foto: Guliver/ Splash News

Scriitorul american James Patterson se afla pe locul al saptelea, cu onorarii de 89 de milioane de dolari, iar fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo incheie Topul 10 al celor mai bine platite celebritati, cu venituri obtinute in ultimul an de 79,5 milioane de dolari.

Revista Forbes a intocmit acest top anual al celor mai bine platite vedete din sport, televiziune, muzica, cinematografie si literatura, pe baza unor estimari de venituri obtinute in perioada 1 iunie 2014 - 1 iunie 2015 inainte de deducerea taxelor si a impozitelor. Onorariile platite de vedete pentru managerii, agentii si avocatii lor nu au fost luate in calcul.

Starleta de reality show Kim Kardashian, care obtinuse venituri de 28 milioane de dolari in topul din 2014, a incasat in ultimele 12 luni onorarii de 52,5 milioane de dolari, potrivit Forbes.

Citește și:

foto: Guliver/ Splash News

Kim Kardashian se afla cu un loc mai sus de actrita premiata cu Oscar Jennifer Lawrence, clasata pe pozitia a 34-a, cu venituri de 52 milioane de dolari. Jennifer Lawrence si Scarlett Johansson, aflata pe locul al 65-lea, cu 35,5 milioane de dolari, sunt singurele doua actrite de cinema care au fost incluse in Topul 100 al celor mai bine vedete din lume. In schimb, in acest top figureaza 14 actori.

Britanicul Gordon Ramsay, aflat pe locul al 21-lea, cu venituri de 60 de milioane de dolari, a obtinut cea mai buna clasare din istorie pentru un maestru bucatar.

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.