Setari Cookie-uri

Stephan Pelger, o celebrare a frumusetii feminine

Am calatorit mult. Aproape ca nu imi mai aduc aminte cand am inceput, habar nu am cate sute de mii de kilometri stau adunati pe cartea mea de pasager, nu imi imaginez pe langa cati oameni si povesti am trecut grabita sau daca acele cai pe care le-am ales de-a lungul vietii au fost cele mai corecte.

La acea vreme, nu-mi amintesc sa fi fost multe figuri afirmate la noi; existau oameni talentati, dar ale caror eforturi erau prea timide pentru a depasi calitatea de “talent” catre stadiul de minti creative dezlantuite, curaj si atingerea stabilitatii. Astazi este altceva, privesc cu drag la tot ce se intampla in Romania. Industria modei are o viata, un nucleu si i s-au dezvoltat natural toate mecanismele – designeri si creatori, oameni de sustinere, jurnalism de rang international si, nu in ultimul rand, initiativa si profesionalism cu nimic diferite de ce se intampla in restul lumii. Insa pentru tot ce avem astazi, eu sunt recunoscatoare adevaratilor pionieri romani, acelora care au esuat pentru a reusi, care au setat cursul si care au reusit sa isi transpuna mintile creative in proiecte reale prin care sa cucereasca lumea; aceia care si-au privit in ochi publicul, au simtit nevoile si le-au venit in intampinare asa cum se cuvine.

Citește și:

Nu gresesc atunci cand afirm ca Stephan Pelger este unul dintre cei ma i buni, motiv pentru care imi doresc sa ii dedic acest articol. Este singurul creator cu care am colaborat pe o perioada atat de lunga, reprezinta mai mult de jumatate din garderoba mea si, pentru tot ce inseamna munca lui, am simtit nevoia sa scriu despre Stephan creativul, omul, sufletul, prietenul si motivul meu de mandrie.

L-am cunoscut in urma cu aproximativ 8 ani. Se intorsese de la studii din Germania, iar eu am auzit despre el de la doua prietene care mi-au spus ca este foarte talentat si complet diferit de ce vazusera pana atunci in Romania, asa ca am mers si eu la atelierul lui sa imi comand o rochie. Inca de cand l-am vazut, am regasit in el aroma occidentala; nu stiu daca de vina a fost Germania (eu as zice ca este natura lui), Stephan insa avea acel “quelque chose”.

Citește și:

In tot acest timp, admiratia mea pentru el si munca lui a fost neconditionata. Sunt mai bine de 3 ani de cand colaborez cu Stephan Pelger designerul. Am fost imaginea colectiilor sale Vuarnet si Dress to Dress, i-am fost alaturi la saptamanile modei de la Berlin si sunt bucuroasa sa fiu rasfatata cu tinutele lui minunate. Dressing-ul meu expune mandru foarte multe piese din colectiile lui Stephan Pelger. Daca va ganditi pentru o clipa la acele momente in care un articol vestimentar sau un machiaj putin diferit sau starea de moment va fac sa va simtiti incredibil de frumoase, de neatins cand iesiti pe usa, atunci veti intelege cum ma simt eu cand imbrac rochiile lui Stephan, pe care exagerez purtandu-le chiar si pe zi sau in cele mai ciudate combinatii. Ma simt frumoasa, pretioasa, ma simt o printesa.

Ce am apreciat intotdeauna la creatiile lui Stephan au fost increderea de sine si feminitatea pe care te provoaca sa le etalezi atunci cand le porti. El creeaza avand in minte femeia; surprin de natural formele feminine si parca fiecare piesa a lui celebreaza corpul femeii. Ca vorbim de dantela, matase, piele, materiale cu broderii sau accesorizate cu metal, nu exista piesa care sa reuseasca sa aspreasca trasaturile fetei sau ale corpului. Jocul de texturi si accesorii creeaza tinute unice, iar asta se intampla datorita viziunii si talentului sau pe care Stephan le dezlantuie tot mai mult cu fiecare colectie, cu fiecare nou pas catre frumusetile lumii.

Citește și:

Il admir pe Stephan enorm, ii apreciez modestia, ii iubesc munca si o promovez sincer cu fiecare ocazie, lucru pe care va invit si pe voi sa il faceti. Deschideti-va inimile (sau portile dulapului) pentru talentul autohton, profitati de proximitatea acestor talente si va promit ca veti gasi o satisfactie cu mult mai mare. Stiti, la evenimentele din Turcia, nu mi s-a intamplat niciodata sa dau gres cu o tinuta Stephan Pelger. Este dureros cand cheltui mii de euro pe o rochie Dolce&Gabanna si descoperi cu tristete ca nu esti singura care s-a gandit sa o cumpere si sa o poarte la un eveniment de staif. Am vazut asta intamplandu-se in varii randuri. Designerii internationali consacrati raman, desigur, o optiune, insa sa nu uitam ca piata romaneasca este extrem de ofertanta, ca putem gasi si aici rochii unicat, creatii superbe.

Profit de ocazie sa ii transmit imbratisari scumpului meu Stephan, iar pe voi, dragele mele, acelea care inca nu i-ati cunoscut munca, va rog nu mai asteptati sa o faceti. Astept parerile voastre cu rochiile preferate de la el, iar mai jos va las cu favoritele mele si cu cateva momente din colaborarea noastra de-a lungul anilor.

Citește și:

    Va imbratisez si va multumesc,

    Tatiana
    www.tatianamarinescu.net

    Vizionare placuta


    Kudika
    13 Iulie 2012
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.