Setari Cookie-uri

Raluca Alexandru: Palariile mele pornesc din 1810

Absolventa a Universitatii Nationale de Arta Bucuresti, Raluca Alexandru este un tanar designer liber profesionist extrem de talentat. Cu un portofoliu impresionant si experienta in cat mai multe domenii artistice, a colaborat cu cele mai cunoscute publicatii de design interior. Pictura si amenajarile interioare nu mai sunt de mult un secret pentru ea. Orice creatie de-a ei impresioneaza prin combinatii de culori vesele, creativitate desavarsita si acuratete. Noi insa am stat de vorba cu ea despre o alta pasiune a ei: palariile. Iata cat de multe ne-a povestit Raluca despre un accesoriu lasat (pe nedrept) de cele mai multe ori in umbra.

Care a fost cea mai memorabila reactie pe care au starnit-o palariile tale?

- “Uau, m-ai omorat cu palariile tale!”
- Cand am facut primul eveniment “Probeaza si pozeaza” la Serendipity au venit peste 450 de oameni. Uau! Si acum sunt uimita de reactie si interes.

Ai inchiriat vreodata palariile, en gros, pentru un fashion show? Pentru cat.mp inchiriezi, de regula, palariile?

Inca nu, dar am vorbit cu o tanara designer si i le voi imprumuta (gratis). Doar daca as primi o oferta de la un designer consacrat as cere bani pentru chirie. De regula inchiriez pentru o zi.

Am vazut ca palariutele au avut un “rol” central intr-un reportaj difuzat pe un post de televiziune national. Ai observat o schimbare ulterior, in ceea ce priveste interesul manifestat fata de colectia ta?

Au aflat mai multi oameni de mine si de palarii. Iar pe de alta parte cand merg la targurile de vechituri si antichitati sunt considerata “bogata” si nu prea mai primesc reduceri (eu mai cumpar si alte vechituri, nu doar palarii).

De-a lungul timpului, au existat palarii care au capatat un statut aparte in istorie: bicornul lui Bonaparte, jobenul lui Lincoln, bereta lui Che Guevara etc. Ce palarie celebra te fascineaza?

Sunt intr-adevar modele celebre. Am un proiect – am inceput sa caut fotografii cu personalitati, actrite, purtand palarii, si voi face o expozitie cat de curand. Am palarii identice sau foarte asemanatoare cu unele care apar pe capul unor celebritati.

Ma fascineaza: palaria imensa cu funde si detoate purtata de Audrey Hepburn in My Fair Lady, palaria lui Mary Poppins (din copilarie), toate beretele (am vreo 6), palariile Fedora (tipice pt gangsterii americani). Iubesc clos-urile. Am si cateva palarii melon (a la Charlie Chaplin), inclusiv 2 modele din anii 30 de dama (chestie rara) si un melon de vreo 100 de ani barbatesc. Ma mai fascineaza si palariile de mireasa. Nu am nici un joben, culmea, dar voi achizitiona cu prima ocazie.

Am vazut ca participi la targurile vintage care sunt acum si la noi pe val – spune-ne unde vei expune in continuare, ca sa iti cautam stand-ul!

Nu stiu inca, am luat o pauza. Incerc sa-mi fac un eveniment al meu (expozitie-muzeu), dar nu exclud participarea la un tirg in oras. Nu pot sa zic decat ca voi afisa pe blog de indata ce stabilesc ceva.

Un interviu realizat de Ioanina

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.