Setari Cookie-uri

Alfabetul dupa Adrian Paunescu

S-ar fi cuvenit sa va invit sa adunam cele mai frumoase versuri ale poetului in urma cu mai multe luni, cand intalnirea alegerilor noastre ne-ar fi adus cu mult mai multa bucurie decat o poate face acum. Dar, ca de obicei, cele mai multe dintre gesturile noastre stau sub semnul lui �prea tarziu�.

Lacrimi
Eu simt ca mor uitandu-ma-ndarat/ Si cum coboara lacrimi sa ma spele,/ Te caut intr-un cuib de randunele,/ Mi-e dor, macar in poze, sa te vad./ Si, totusi, dincolo de-acest prapad,/ Tu ce mai faci, motiv al vietii mele?

Moartea
Da zgomotul marii afara din casa,/ Vreau liniste, liniste, marea m-apasa./ Vreau moartea sa vina sa lupte cu mine,/ Eu sunt cineva, moartea e oarecine.

Scrisoare
Scrisoarea mea e de ulei, femeie,/ ulei din candele, ulei din cani,/ ti-o scriu ca sa-ti mai treaca intristarea/ ti-o pun pe amintire si pe rani.

Salvare
Apleaca-ti fiinta prin ceata albastra/ Sa nastem salvarea din dragostea noastra/ si roaga-te fiului tau ce e-n tine,/ Sa vina mai repede, sa-ti fie bine.

Tacere
Sa tac iubirea mea adanc-bolnava,/ sa tac si fulgerul ca te-as zdrobi,/ sa tac ca inclestatul de gingii,/ sa tac si a revansa, a galceava./ M-as plange pan-la os si pan-la nume/ prin ochi, ca lacrima sa ies din lume.

Sursa: Coffechat



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.