Setari Cookie-uri

Se teme Madonna de batranete?

Daca "diva" nu ar fi un concept, cu siguranta ar fi Madonna. O spun cu caracter de axioma, acum, aici, cu toata asumarea, neglijand stocul de controverse si sfidand vitregia contra-argumentarii. Greu de precizat exact de unde incepe, cum continua, cand stagneaza, cand porneste din nou si imposibil de spus cand si daca se va opri vreodata acest angrenaj colosal de revolutie si putere de reinventare, care se numeste Madonna Louise Veronica Ciccone, nascuta undeva prin partile Michiganului, USA.

Si poate ca nu ne place aroganta cu care se auto-percepe ca fiind darul lui Dumnezeu in muzica, nu ne plac trecutul neortodox, surplusul de atitudine, strunga si alte minusuri pe care le-am putea invoca, insa ramanem fidele ideii de totalitate pe care aceasta o emana. Cu bune si cu rele, cu suisuri si coborasuri, mai multe decat a avut sau va avea cineva vreodata. Ne fascineaza tocmai prin tumultul acesta, prin faptul ca a coborat de atatea ori in Infern si s-a intors de fiecare data, nu ispasita, nu, ci si mai inraita, mai hotarata sa se arate lumii cu toata plaga suferintei si cicatricea caderii. Mai actuala si mai convingatoare.

Se teme oare Madonna de batranete? S-ar teme cineva cu semnalmentele de mai sus de batranete? De la acea Material Girl cu mese si ciorapi din plasa, de la sutienul ascutit ca un con de brad la diva in smoking, de la femeia innebunita dupa sex la mama practicanta de Zen si Yoga, sansele sunt foarte mari ca Madonna sa nu fi spus inca nici macar jumatate din ceea ce are de spus. Cat despre batranete...oare putea sa-si aleaga o tinta mai irealizabila?

Un articol de Ana Maria Tatu


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.