Setari Cookie-uri

Se teme Madonna de batranete?

Daca "diva" nu ar fi un concept, cu siguranta ar fi Madonna. O spun cu caracter de axioma, acum, aici, cu toata asumarea, neglijand stocul de controverse si sfidand vitregia contra-argumentarii. Greu de precizat exact de unde incepe, cum continua, cand stagneaza, cand porneste din nou si imposibil de spus cand si daca se va opri vreodata acest angrenaj colosal de revolutie si putere de reinventare, care se numeste Madonna Louise Veronica Ciccone, nascuta undeva prin partile Michiganului, USA.

Nimeni nu spune ca este un model care ar trebui “sanctificat”, departe de ea perfectiunea, cel putin in latura ei problematic morala. Si ea stie asta. Insa, intr-o era de antieroi si decandente, de presa sordida si talent ingrijorator de anemic, de diletantism cronic si dramatizari deplorabile, Madonna, cu tot background-ul de greseli, devieri, nebunii si terapii de soc, este o legenda vie si un reper de subzistenta si continuitate. Mult peste specularea noutatii si adaptarea la trend. Este o legenda de pasiune si de implicare, de energie si dorinta, pur feminina pe alocuri, de a fi mereu in centrul atentiei, in focusul presei, de a da si a arata mereu noi si noi valente. Ne mai place si pentru capitalul de persuasiune pe care il emana imaginea Madonna. Fara a fi o frumusete rapitoare, are indubitabil, o putere de seductie covarsitoare, un sex-appeal prolific care a consacrat-o in ipostaza de bad-girl. Cum a spus-o foarte bine Benjamin Bratt: “Madonna este singurul om din lumea larga care poate face o femeie straight sa devina gay si un barbat gay sa devina straight.”

Ne place pentru ca este onesta si transanta ca si noi, pentru ca este mama si sotie, pentru ca, in ciuda succeselor fulgeratoare si a carierei cu turatie maxima a stiut cand sa se opreasca, cand sa iubeasca, cand sa puna punct, sa o ia de la capat si in cele din urma sa ne arate intr-un alt turneu cat de bine i-a priit, cum s-a mai reinventat, cum este ea singura artista care poate sa cante, sa danseze si sa vorbeasca pe scena fara sa-i moara respiratia. Pentru ca face Yoga, fitness, mananca si traieste sanatos. Pentru ca se iubeste pe sine. Pentru ca s-a maritat cu un barbat cu 11 ani mai tanar, iar acum se pregateste sa divorteze. Pentru ca nu face compromisuri.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.