Setari Cookie-uri

O minune a modei

Zac Posen, o minune a modei?

Considerat a fi noul Alexander McQueen, Zac Posen, care a devenit la o varsta destul de frageda unul dintre cei mai apreciati designeri din intreaga lume, a crescut in Soho si de la varsta de 15 ani a stiut sigur ca menirea sa nu este alta decat cea de a crea haine.

Si-a manifestat acest talent inca din copilarie, iar cativa ani mai tarziu, tanarul designer in devenire, va ajunge la celebrul Institut Central St. Martins din Londra, calcand pe urmele unor mari designeri precum Alexander McQueen sau Stella McCartney. Aici Zac Posen va crea celebra sa rochie alcatuita din zeci de benzi din piele, legate intre ele cu agrafe, fiind piesa vestimentara cu care va castiga premiul pentru design oferit de Victoria&Albert Museum, ramanand permanent expusa in acest loc.

Daca putem vorbi despre sursele de inspiratie ale acestui designer, primul care trebuie mentionat este Azzedine Alaia, cel in atelierul caruia si-a dorit sa lucreze in perioada sa de formare. De asemenea, importante surse de inspiratie au fost si creatiile vestimentare ale lui Alexander McQueen si John Galliano, cei care i-au influentat adolescenta, motivandu-l in aceasta lupta complicata de a-si crea un nume in lumea tumultoasa a modei. Daca ei eu putut, Zac Posen de ce nu ar putea ?

In ceea ce priveste creatiile sale, Zac a afirmat ca hainele trebuie sa poata fi purtate de femeile de toate genurile. Nu este necesara o silueta androgina, nici o femeie cu masura 0 pentru a-i fi sursa de inspiratie. Hainele sunt destinate tuturor si aceasta idee a sa a fost cea care a reprezentat punctul forte in castigarea admiratiei femeilor de pretutindeni.

Pentru a deveni cunoscut, se stie foarte bine ca piesele vestimentare ale unui designer trebuie sa fie vazute, iar acest lucru nu se poate face intr-o maniera mai buna decat de a fi purtate de starurile de pretutindeni, la evenimente cat mai sofisticate. Pentru Zac acesta a fost un vis implinit, intrucat Natalie Portman a purtat o tinuta creata de el la premiera filmului Star Wars II, Cameron Diaz a imbracat o rochie creatie Zac Posen la premiera Shrek si cel mai important, actrita Kelly Lynch a purtat o rochie creata de acesta la decernarea premiilor Oscar, in anul 2005. In sfarsit, Zac Posen a ajuns la Oscar !

Natalie Portman i-a devenit clienta fidela (a numit-o la un moment dat ''muza mea''), dar si Julianne Moore si Liv Tyler. Acestea au fost cucerite de imaginatia, expresivitatea si originalitatea de care tanarul designer a dat dovada in crearea colectiei sale din anul 2004, inspirata de stralucirea de la Hollywood din anii '40, ramanandu-i fidele in continuare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.