Setari Cookie-uri

Excentric, carismatic, misterios

Johnny Depp este cunoscut pentru caracterele excentrice pe care le-a interpretat, de la “Edward Maini-de-foarfeca” sau ciudatul producator de ciocolata Willy Wonka din filmul “Charlie si Fabrica de Ciocolata” pana la capitanul Jack Sparrow din celebra trilogie “Piratii din Caraibe.”

In anul 1985 o intalneste pe actrita Sherilyn Fenn cu care se si logodeste insa relatia nu se concretizeaza in ceva durabil. In anul 1986 joaca in primul film important din cariera lui, “Plutonul” in regia lui Oliver Stone, care a primit opt nominalizari la Oscar si a resusit sa castige patru premii.

In 1987 joaca in serialul pentru televiziune “21 Jump Street” care il transforma intr-un idol al adolescentilor, primind nu mai putin de 10.000 de scrisori pe luna din partea fanilor. Desi semnase un contract pe sase ani, la trei ani de la debutul filmului Depp devenise nemultumit de statutul lui de cuceritor si isi negociaza parasirea serialului.

In anul 1989 o intalneste pe actrita Winona Ryder la o premiera si este cucerit instantaneu. La vremea respectiva declara pentru publicatia “People”: “Nimic din ceea ce am trait in cei 27 de ani pe care ii am nu se compara cu sentimentele pe care i le port Winonei.” La cinci luni dupa intalnire cei doi s-au logodit si pentru a-si demonstra profunzimea sentimentelor actorul si-a tatuat pe bratul drept mesajul : “Winona Forever”. Trei ani mai tarziu ei s-au despartit iar tatuajul a suferit modificari, devenind “Wino Forever”.

Copyright imagine © A.M.P.A.S

Colaborare fructuoasa

In anul 1990 colaboreaza pentru prima data cu regizorul Tim Burton pentru filmul “Edward Scissorhands” (“Edward Maini-de-foarfeca”), un basm amplasat intr-un decor fantezist, in care o are ca partenera chiar pe Winona. In intreaga sa cariera Depp va mai colabora de nenumarate ori cu Burton pentru filmele: “Ed Wood” (1994), “Sleepy Hollow” (Legenda calaretului fara cap, 1999), “Charlie and the Chocolate Factory” (2005), filmul de animatie “Corpse Bride” (Mireasa moarta 2005) si Sweeney Todd (Sweeney Todd: Barbierul diabolic din Fleet Street 2007).

Scandaluri si controverse

Acelasi an, 1993, aduce insa si un eveniment extrem de trist pentru Depp: moartea prietenului sau River Phoenix, fratele mai mare al lui Joaquin Phoenix. La autopsie s-a constat ca actorul murise in urma unei supradoze de cocaina si heroina, in combinatie cu marijuana si Valium. Tragedia s-a transformat intr-un adevarat scandal, deoarece River murise in fata localului The Viper Room, care ii apartinea pe atunci lui Depp. Actorul a fost arestat pentru ca a permis vanzarea drogurilor in localul sau, care a fost considerat unul din centrele de comercializare a drogurilor din Hollywood.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.