Setari Cookie-uri

Interviu: Catia Maxim, autoarea cartii Ghici pe cine iubesc eu?

Intamplator sau nu , la un moment dat mi-am aruncat privirea peste cartile Catiei Maxim. Trei carti publicate in trei ani: romanul Inca un pas (editura Echinox,Cluj, 2007), povestirile Clipe salvate ( editura Nicol, Bucuresti, 2008),romanul Ghici pe cine iubesc eu?( editura SemnE, Bucuresti, 2009). Lectura lor m-a incitat, m-a enervat, m-a bucurat. Curioasa sa o cunosc pe autoare, i-am solicitat un scurt interviu. Neconventional, spontan , asa ca si cum as fi vorbit cu mine insami!


Ai primit in timp reactii de la cititori?


CM:
Ooo, da. La aproape un an de la aparitia primului roman am lansat un blog – activ si acum: http://catiamaxim.wordpress.com/ . In timp a ajuns sa aiba cititori fideli si permanent vin noi prieteni acolo. Multi au vorbit despre carte si mai ales despre personajele create. Am bucuria sa constat cat de multe persoane pot privi realitatea in mod obiectiv si vedea relatiile si dincolo de idealismul promovat. Dar nu doar blogul mi-a adus reactii – desi marturisesc ca mi-am facut prieteni noi astfel. Lansarile de carte mi-au produs de asemenea bucurii: am cunoscut persoane ce ma citeau si nu erau din Bucuresti, dar au facut drumul pana aici , sa ne cunoastem. Am primit si emailuri si sunt sigura ca reactiile sunt abia la inceput. Mai avem multe sa ne spunem.

Aceasta inseamna ca autoarea Catia Maxim continua sa scrie?

CM: Cu siguranta! Am creat un soi de serie: in fiecare primavara un nou roman apare. Sper ca si 2010 sa aduca un nou roman – eu asa mi-am propus si am si inceput sa lucrez la el.

Tema este similara?

CM: De aceasta data va fi ceva diferit de primele trei romane. Astept cu mult interes reactiile – dar pana atunci mai am putin de lucru.

Desi realitatea e dura si poate unii s-ar astepta la o persoana scortoasa – ori macar sobra – Catia este vesela. Cum reusesti?

CM: Aparent e simplu: ma bucur de orice "fleac", transform picaturile din pahar in ocean. Zambetul e raza care ma face sa ma simt bine cu mine insami.






Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.