Setari Cookie-uri

Mihaela Berciu: A te informa nu este o rusine!

MIHAELA BERCIU este singurul consultant de imagine din Romania acreditat de Association of Image Consultants International. Absolventa a programului MBA in cadrul American International University in London in 1996, a urmat cursurile de consultanta de imagine ale London Image Institute in 2007 si Holistic Image in Hong Kong, in 2009.

In masura in care acele potentiale minusuri sunt legate in primul rand de tinuta. In privinta celorlalte doua domenii conexe imaginii - comportament si comunicare - intrebarile lor vor trebui sa mai astepte putin ;). Insa daca nu mai au rabdare pana la urmatoarele mele aparitii editoriale, imi pot scrie pe www.mihaelaberciu.com

5. Care este reteta unei imagini masculine de succes?

Intelegerea importantei de a proiecta o imagine impecabila si… atentia la detalii! In plus, adaugati cantitatea necesara de... lecturi suplimentare, mai cu seama a cartilor de profil, desigur! A te informa nu este o rusine; Oscar Wilde spunea: “Stim mai mult decat credem ca stim, in aceeasi masura in care stim mai putin decat ne dorim sa stim”. Sunt cu totul de acord! Daca nu citim, nu vom sti niciodata cat stim despre un subiect anume, la fel cum daca nu citim, nu vom putea afla ceea ce nu stiam despre acel subiect. V-am zapacit, asa-i?

6. Imbracaminte, accesorii, un discurs pregatit si limbaj nonverbal exersat. Fa-ne un clasament, ca prioritati, pentru cele patru elemente ale imaginii. Pe care ar trebui sa fie pus accentul la o prima intalnire de business?

Intre cele mentionate mai sus, respectiv componentele unei imagini personale si profesionale, este OBLIGATORIU sa existe semnul egal! Este adevarat ca primul remarcat este aspectul, dar daca ceea ce urmeaza nu se ridica la acelasi nivel cu ceea ce vedem, tot efortul depus pentru un aspect impecabil va fi inutil, ba mai mult, se va intoarce impotriva noastra cu un puternic efect de bumerang.

7. Spune-mi ce accesorii ai, ca sa-ti spun cine esti! Ce accesoriu nu trebuie sa-i lipseasca, niciodata, oricarui barbat de succes care tine la imaginea sa?

Ceasul. Dar nu prin prisma valorii acestuia, asa cum ati crede la prima vedere, ci a mesajului pe care-l transmite purtarea unui ceas: respect pentru timpul personal si pentru timpul celor din jur, atentie fata de detalii.

8. Un barbat elegant niciodata nu...?

Sunt adepta metodei didactice prin exemple pozitive, asadar:

Un barbat elegat intotdeauna:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.