Setari Cookie-uri

Mihaela Berciu: A te informa nu este o rusine!

MIHAELA BERCIU este singurul consultant de imagine din Romania acreditat de Association of Image Consultants International. Absolventa a programului MBA in cadrul American International University in London in 1996, a urmat cursurile de consultanta de imagine ale London Image Institute in 2007 si Holistic Image in Hong Kong, in 2009.

- isi va adapta tinuta momentului si locului unde urmeaza sa mearga si anturajului pe care va urma sa il intalneasca acolo;
- va tine cont de regulile de bune maniere;
- va comunica exact cat si ce trebuie, in functie de persoana careia i se adreseaza;
- va fi atent la detaliile de comportament, se va adapta normelor de relationare impuse de mediul respectiv, fie el privat sau profesional;
- isi va respecta interlocutorul indiferent de statutul acestuia, atat prin tinuta, prin maniere, cat si prin nivelul discursului.

9. Pentru ca tot a tinut prima pagina a ziarelor in toata aceasta perioada, ce parere ai despre “flacara violeta” ca paleta cromatica recomandata sau recomandabila unui barbat?

Violetul este o culoare regala, de o eleganta subtinteleasa, ce transmite in mod subtil dar fara echivoc putere si autoritate – caracteristici foarte potrivite pentru accesoriile unei tinute masculine. Desigur ca trebuie avuta mare atentie fata de intensitatea culorii alese. Sunt destul de putini cei care aleg cravata violet sau cu violet in alte combinatii cromatice - pentru asta iti trebuie un nivel de incredere in sine ridicat, optiunea pentru culori discrete nu te evidentiaza vizual. Pe de alta parte, nici nu e un lucru rau sa te armonizezi, chiar si coloristic, cu personalitatea proprie. Retineti, va rog, ca optiunea de a te exprima prin culoare se face, de cele mai multe ori, la nivel subconstient, chiar daca are o motivatie rationala de genul “imi place” sau “imi sta bine”.

10. Ce feedback ai primit de la cititorii barbati ai cartii? Respecta regulile / liniile trasate de tine?

Toate mesajele pe care le primesc, pe langa felicitari, sunt pozitive - motiv pentru care le multumesc, din nou, tuturor celor care-mi scriu. Poate ca veti fi surprinsa sa aflati ca barbatii sunt mai deschisi si au mai multe intrebari decat femeile. Sunt si mult mai flexibili: odata ce le explic sau ii sfatuiesc intr-o anumita directie, aplica si respecta sfaturile mele cu suprinzatoare dar admirabila docilitate .

Multumesc!



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.