Oprah Winfrey: saracie, abuzuri sexuale sau minciuni?

Oprah Winfrey: saracie, abuzuri sexuale sau minciuni?

Oprah Gail Winfrey s-a nascut pe data de 29 ianuarie 1954, intr-un sat din Mississippi. A avut o copilarie extrem de grea. Dupa nastere, mama sa a plecat in nord, iar ea a fost crescuta pana la 6 ani de catre bunica Hattie Mae Lee.Winfrey a declarat ca era atat de saraca incat nu avea nici macar haine si de aceea purta rochite confectionate din saci de cartofi.

Oprah Gail Winfrey s-a nascut pe data de 29 ianuarie 1954, intr-un sat din Mississippi. A avut o copilarie extrem de grea. Dupa nastere, mama sa a plecat in nord, iar ea a fost crescuta pana la 6 ani de catre bunica Hattie Mae Lee.Winfrey a declarat ca era atat de saraca incat nu avea nici macar haine si de aceea purta rochite confectionate din saci de cartofi. Retail jobs

La varsta de 9 ani a fost violata, iar la 13 a plecat de acasa. Un an mai tarziu a dat nastere unui baiat care nu a supravietuit. In acelasi an a fost trimisa de catre mama sa in Tennessee pentru a locui cu presupusul sau tata. Acolo a reusit sa obtina o slujba la postul local de radio. La 19 ani a devenit reporter de stiri locale.

Conform autoarei Kitty Kelley, care realizeaza o biografie neautorizata intitulata “Oprah”, vedeta TV ar fi o mincinoasa deoarece nu a spus adevarul despre trecutul sau, iar povestile despre violuri si saracie ar fi inventate pentru a creste audienta emisiunii.

In aceeasi biografie, autoarea sustine ca Oprah a avut numeroase aventuri cu mai multe femei si ca s-a prostituat inca de cand era o adolescenta. Mai este mentionata si relatia rece pe care starul o are cu familia. Se pare ca mama ei nu are numarul de telefon al lui Winfrey si ca vorbeste cu fiica sa doar prin intermediul asistentilor. De asemenea, starul de culoare a refuzat testul ADN deoarece nu vrea sa isi cunoasca tatal.

Datorita implicarii ei emotionale in reportaje, Oprah a fost transferata in Chicago unde a avut un succes impresionant. In cateva luni, vedeta a reusit performanta de a plasa emisiunea de pe ultimele locuri, pe primul loc, show-ul avand cel mai bun rating din Chicago. Cu banii stransi, a reusit sa isi lanseze propria companie de productie.

In anul 1993, regele pop a dat un interviu pentru emisiunea Oprah Winfrey Show, in cadrul caruia Michael s-a destainuit si a vorbit despre copilaria nefericita pe care a avut-o, despre duritatea tatalui sau si despre lucruri intime precum iubite, casatorie si copii. In seara in care a fost difuzat interviul, emisiunea a reusit performanta de a avea o audienta de peste 100 de milioane de telespectatori.

Oprah a cochetat si cu lumea fimului, primul sau rol fiind acela al Sofiei in drama The Color Purple. Filmul a avut premiera in anul 1985 si la baza lui a stat romanul cu acelasi nume scris de Alice Walker. Autoarea a castigat premiul Pulitzer cu aceasta poveste a femeilor de culoare care se confruntau cu numeroase probleme in timpul anilor ’30.

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri